Gündem Hatay’da 50 hektar ormanlık alan yandı

Hatay’da 50 hektar ormanlık alan yandı

14.09.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Hatay’ın merkez Antakya İlçesi’ne bağlı Amanos Dağları eteklerinde dün akşam üzeri Ballıöz ve Kisecik Mahallerinde ki ormanlık alanda 4 ayrı noktada yangın çıktı.

Hatay’da 50 hektar ormanlık alan yandı

Çıkış nedeni henüz belirlenemeyen yangınlara ilk etapta Antakya Orman İşletme Şefliği’ne bağlı ekipler müdahale etti. Alevlerin, rüzgarın da etkisiyle hızla yayılması üzerine bölgeye Adana, Gaziantep, Mersin, Kahramanmaraş, Kilis ve Osmaniye’den de arazöz ve yer ekipleri sevk edildi.

Haberin Devamı

Hem de arazi şartları hem de şiddetli rüzgar nedeniyle yangını kontrol altına almakta zorlanan ekipler, zaman zaman da yangının ortasında kalarak ölümle burun buruna geldi. 2 helikopter, 37 arazöz, 23 su tankı, 13 ilk müdahale aracı, 4 dozer, 2 greyder, bir kepçe, Hatay Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı itfaiye araçlarıyla yangın söndürme çalışmaları devam ederken, ormanın içindeki piknik alanının geç müdahale edildiği için yandığını öne süren vatandaşlar, taş ve sopalarla 1 orman mühendisi ile 4 orman işçisini dövdü. 1 işçinin de dumandan etkilendiği yangın da, 6 ev tedbir amaçlı olarak tahliye edilirken, bu evlerden 2’si yandı.

Yaklaşık 7 saatlik bir müdahalenin ardından saat 01.00 sıralarında yangın kısmen kontrol altına alındı. 50 hektarlık alanı yakıp kül eden yangın, sabaha kadar süren çalışmaların sonunda tamamen söndürüldü.