Hatay HATAY’DA "HAYATA DESTEK EVİ" AÇILDI

HATAY’DA "HAYATA DESTEK EVİ" AÇILDI

22.09.2014 - 14:21 | Son Güncellenme:

.

HATAY’DA HAYATA DESTEK EVİ AÇILDI

Hayata Destek Derneği tarafından Türklerle Suriyelileri kaynaştırmak amacıyla Hatay’da "Hayata Destek Evi" açıldı.
Hatay’ın merkez ilçesi Antakya Narlıca Mahallesi’ndeki açılış nedeniyle Hayata Destek Evi’ne gelen çocuklar tarafından Türkçe ve Arapça şarkılar seslendirilerek, "Komşuların Hikayesi" adlı tiyatro gösterisi sunuldu.
Antakya Kaymakamı Eflatun Can Tortop, açılış töreninde yaptığı konuşmada, Suriyelilerin bir kısmının kamplarda kaldığını, bir kısmının da imkanlarıyla barındığını ifade ederek, Suriyelilerin başta sağlık, eğitim ve diğer hizmetlerle tüm ihtiyaçlarının devletin imkanları ölçüsünde karşılandığını söyledi.
Devletin bu zor ve sıkıntılı süreci yabancı ülke ve kuruluşlardan çok ciddi destek almadan yürüttüğüne dikkat çeken Tortop, bu evin Mart 2011’den bu yana ortaya çıkan olumsuz süreçten etkilenen toplulukların sıkıntılarını kısmen de olsa hafifleteceğini, eziyet çeken insanların onur ve haysiyetlerine yakışır şekilde yaşamlarını sürdürmelerine katkı sağlayacağını kaydetti.
Program Koordinatörü Gonca Girit ise Suriye’de 4 yıla yakın süredir devam eden olaylardan hem Suriyelilerin hem de Türkiye’deki vatandaşların çok etkilendiğini söyledi. Savaştan etkilenenlerin başında çocukların ve kadınların geldiğini vurgulayan Girit, merkezde psikolojik destekten hukuki danışmanlığa, el işine ve eğitime kadar birçok aktiviteye yer verdiklerini belirtti.
Çocukların çeşitli gösteriler sunduğu programda daha sonra Hayata Destek Evi’nin açılışı dernek yetkilileri tarafından yapıldı.
Türkçe, Arapça, İngilizce okuma yazma kurslarıyla psikososyal destek, spor ve sanatsal faaliyetlerin yer aldığı, danışmanlık hizmetinin verildiği, ayrıca resim sergisinin açıldığı evi gezen davetliler, Türk ve Suriyeli kadınlarla çocuklar tarafından yapılan el işi çalışmalarını inceledi