Hatay Hatay'da Silajlık Mısır Hasadı Başladı

Hatay'da Silajlık Mısır Hasadı Başladı

04.10.2018 - 14:32 | Son Güncellenme:

Reyhanlı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necmettin Zaroğlu: "Hatay'da 75 bin dönüm alana silajlık mısır ekiliyor, üretim hem çiftinin hem de hayvan sahiplerinin yüzünü güldürüyor"

Hatayda Silajlık Mısır Hasadı Başladı

HATAY (AA) - Hatay'da kışın hayvanların kaba yem ihtiyacını karşılamak amacıyla ekimi yapılan silajlık mısırın hasadına başlandı.

Haberin Devamı

İl genelinde yaklaşık 75 bin dönüme ekimi yapılan silajlık mısır, biçerdöverle toplanmasının ardından kamyonetlere yüklenerek depolara götürülüyor.

Burada ilk önce fileyle sarılan ürünler, makine yardımıyla poşetleme işlemi yapılmasının ardından kullanıma hazır hale getiriliyor.

Reyhanlı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necmettin Zaroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, silajlık mısırın hem üreticiyi hem de besicileri sevindirdiğini söyledi.

İl genelinde kış aylarında hayvanların yem ihtiyacını karşılamak amacıyla ürün hasadının başladığını belirten Zaroğlu, şunları kaydetti:

"Hatay'da 75 bin dönüm alana silajlık mısır ekiliyor, üretim hem çiftinin hemde hayvan sahiplerinin yüzünü güldürüyor. Uzun süre bozulmadan saklanabilen ve besicilerin kış aylarında hayvanlarını meralarda otlatamadıkları için taze yem ihtiyaçlarını karşıladıkları silajlık mısırlar, üreticimizin ve havyan sahiplerimizi mutlu ediyor. Piyasadaki farklı yemlerin oldukça pahalı olması ve silajlık mısırın daha besleyici olması talepleri arttırıyor."

Haberin Devamı

Üreticilerden Bostan Sığırtmaç da bin dönümlük arazilerinde hasada başladıklarını dile getirerek "Tarlalarda hummalı bir çalışma başladı. Günde 12 saate kadar mesai yapıyoruz. Devletimizin silajlık mısır yemine desteği tam, bunun için teşekkür ediyoruz. Ürünlerin tonunu 350 liraya satıyoruz." dedi.

Besici Mehmet Emin Yumuşak ise silajlık mısır yemin fiyatının uygun olduğunu, ürünü bundan dolayı tercih ettiklerini söyledi.

Yazarlar