Hatay Hatay'ın Ana Vatana Katılışının 78. Yıl Dönümü

Hatay'ın Ana Vatana Katılışının 78. Yıl Dönümü

23.07.2017 - 12:05 | Son Güncellenme:

Vali Ata: "Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün üstün siyasi dehası ve Hataylıların büyük mücadele azmiyle gerçekleşen bu hadise, birlik ve beraberliğin tüm ordulardan daha güçlü olduğunun da bir sembolü olarak, bizlere ilham kaynağı olmaktadır"

Hatayın Ana Vatana Katılışının 78. Yıl Dönümü

HATAY (AA) - Hatay'ın ana vatana katılışının 78. yıl dönümü törenlerle kutlandı.

Haberin Devamı

Törenler, Vali Erdal Ata, Garnizon Komutanı Piyade Albay Mehmet Atila Kayı ile Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ömer Dolar'ın, Antakya Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk bırakmasıyla başladı.

Programda, saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu.

Antakya Şehitliği'nde devam eden programda, çelenk sunumu ve saygı atışı yapıldı.

Şeref defterini imzalayan Vali Ata, törende yaptığı konuşmada, Hatay'ın ana vatana katılışının 78. yıl dönümünü kutlamaktan mutluluk duyduklarını söyledi.

Tarihi ve kültürel yapısıyla ülkenin eşsiz bir parçası olan Hatay'ın ana vatana ilhakının, cumhuriyet tarihinin bugün de gururunu yaşadıkları hadiselerinden biri olduğunu vurgulayan Ata, şöyle devam etti:

Haberin Devamı

"Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün üstün siyasi dehası ve Hataylıların büyük mücadele azmiyle gerçekleşen bu hadise, birlik ve beraberliğin tüm ordulardan daha güçlü olduğunun da bir sembolü olarak, bugün bizlere ilham kaynağı olmaktadır. Bu vesileyle Hatay'ın ana vatana katılışının yıl dönümünü yürekten kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum."

Daha sonra Ata ve beraberindekiler, şehitliği ziyaret ederek, mezarlara karanfil bıraktı. Program Kur'an-ı Kerim okunmasıyla sona erdi.

Törenlere, CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, İl Jandarma Komutanı Albay Turgay Aras, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, Antakya Kaymakamı Eflatun Can Tortop, Defne Kaymakamı Hakkı Uzun, Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci ve daire müdürleri katıldı.

Yazarlar