Gündem Hatipoğlu YÖK üyeliğine atandı

Hatipoğlu YÖK üyeliğine atandı

12.03.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayladığı, Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu’nun Yükseköğretim Kurulu (YÖK) üyeliğine seçilmesi  kararı Resmi Gazete’de yayımlandı.

Hatipoğlu YÖK üyeliğine atandı

Resmi Gazete’nin dünkü sayısında, Abdullah Gül Üniversitesi Rektörlüğü’ne Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu’nun, Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörlüğü’ne Prof. Dr. Hasan Ayrancı’nın, Iğdır Üniversitesi Rektörlüğü’ne Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma’nın, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörlüğü’ne Prof. Dr. Mazhar Bağlı’nın, Siirt Üniversitesi Rektörlüğü’ne Prof. Dr. Murat Erman’ın, İbn Haldun Üniversitesi Rektörlüğü’ne Prof. Dr. Recep Şentürk’ün atama kararlarına da yer verildi. Ayrancı, 2014 seçimlerinde Ankara Yenimahalle Belediye Başkanlığı için Ak Parti’den aday adayı olmuştu. Bağlı ise Ak Parti 2009-2015 arasında Ak Parti MKYK üyeliği yapmıştı.

Twitter’dan ‘evet’

Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Hadis Anabilim Dalı öğretim üyesi olarak görev yapan Hatipoğlu, ATV’de dini sohbet programları yapıyor. Hatipoğlu, geçtiğimiz günlerde Twitter hesabından referandumda, “evet” diyeceğini açıklamış, “Çok başlılıktan ve kaostan kurtulabilmek için, tek nefes ve tek yürek olabilmek için, aydınlık bir gelecek için ve evet de hayır olduğuna inandığım için ben de evet diyorum” ifadelerini kullanmıştı.