Ekonomi ‘Havacılıkta lider olduk’

‘Havacılıkta lider olduk’

30.01.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Avrupa Havalimanları Konseyi’nin (ACI) Havaalanı Hub Bağlantı Raporu’na göre, Türkiye’nin uçuş ağını 10 yıllık dönemde yüzde 591 büyüterek, artış oranı bakımından Avrupa’da 1’inci, dünyada ise 7’nci sıraya yükseldiğini bildirdi.

‘Havacılıkta lider olduk’

Arslan, söz konusu raporda, İstanbul Atatürk Havalimanı’nın küresel hub bağlantısında dünyanın en hızlı büyüyen 20 havalimanı içinde 7’nci sıraya yükseldiğini söyledi.

Haberin Devamı

Heathrow’u solladık

Arslan, geçen yılın verilerine göre, Avrupa’da bağlantı sayısı en fazla 20 havalimanı sıralamasında İstanbul Atatürk Havalimanı’nın 4’üncü sıraya yükseldiğine dikkati çekti. Atatürk Havalimanı’nın; Frankfurt, Amsterdam, Paris Charles De Geulle havalimanlarının ardından sıralamada yerini aldığına işaret eden Arslan, beşinci sırada Heathrow Havalimanı’nın olduğunu kaydetti.

Arslan, “Doğrudan bağlantılı uçuşlarda ise 2007’de Avrupa’da 20’nci sırada olan Atatürk Havalimanı, 2017’de 5’inci sıraya yükseldi” diye konuştu.

‘Zamanında açılacak’

Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’ndan itibaren İstanbul 3. Havalimanı’nı açmayı planlıyoruz. Çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. İnanılmaz bir hızla, bir dünya rekoru hızıyla çalışmaları sona erdirmeye gayret ediyoruz” dedi. Özdemir, “Personel alımlarını yapmaya başladık, devam ediyoruz ve onları eğitiyoruz. Oradaki elektronik sistemler, bagaj sistemleri, yolcuya yapılacak servisler ve bütün sistemlerle ilgili çalışacak arkadaşlar eğitim alıyor” diye konuştu.

Yazarlar