Gündem Havada, karada, denizde dönüş trafiği

Havada, karada, denizde dönüş trafiği

26.08.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Tatilciler akın akın dönüyorlar. Marmaris’ten yarım günde 13 bin 500 araç çıktı, Yalova’da karşılıklı 19 feribot sefer yaptı.

Havada, karada, denizde dönüş trafiği

Dokuz günlük Kurban Bayramı tatili biterken, başta İstanbul, Ege ve Antalya olmak üzere havalimanlarında dönüş trafiği yaşandı. İstanbul’da Atatürk Havalimanı’nın iç ve dış hatlar geliş katlarında, bagaj bantlarında, yolcu karşılama ve taksi bekleme noktalarında yoğunluk vardı. TEM yolu ve D-100 Karayolu’nun Kocaeli kesimi İstanbul yönünde yoğunluk yaşanırken, feribot iskelelerinde uzun araç kuyrukları oluştu. Karacabey-Bursa, Balıkesir-Bursa karayollarında trafik zaman zaman durma noktasına geldi. Ekipler, uzun araç kuyruklarının oluştuğu noktalarda sinyalizasyonları devre dışı bırakarak yığılmaların önüne geçmeye çalıştı.

Haberin Devamı

Her yerde kuyruk

İzmir, Bursa, Yalova istikametinden gelen sürücülerin çoğu Osmangazi Köprüsü’nü ve Yalova Topçular - Gebze Eskihisar arasında sefer yapan feribotları tercih etti.

Havada, karada, denizde dönüş trafiği

19 feribot karşılıklı sefer yaptı. Benzer manzaralar Çanakkale’deki iskelelerde de yaşandı. Çanakkale, Eceabat, Kilitbahir, Lapseki ve Gelibolu’daki iskeleleri kullananlar 2 kilometrelik kuyruk oluşturdu. Çanakkale ve İzmir’den İstanbul’a gitmek isteyen sürücüler, Bursa Karacabey’de 10 kilometrelik araç kuyruğu meydana getirdi.

İskelelerde yığılma

Dönüş çilesinin en yoğun yaşandığı noktalardan biri de bayram tatilinde 150 bin tatilciyi ağırlayan Balıkesir’in Avşa Adası’ydı. Avşa’daki iskelelerde 1.5 kilometreye varan kuyruklar oldu.

Haberin Devamı

Marmaris’ten ayrılan tatilcilerin araçları da 6 kilometrelik kuyruk meydana getirdi. Marmaris - Muğla yolundaki konvoy trafiği 8 kilometreyi buldu. İlçeden dün yarım günde 13 bin 500 araç çıkış yaptı.

Havada, karada, denizde dönüş trafiği

Yazarlar