Gündem Havadaki karbon yakıta dönüşecek

Havadaki karbon yakıta dönüşecek

11.10.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kanadalı bir mühendislik firması hava kirliliğinin önüne geçecek bir proje için çalıştıklarını açıkladı. Havadaki karbonu emerek yakıta dönüştürecek teknolojinin 2018’de kullanıma geçmesi bekleniyor

Havadaki karbon yakıta dönüşecek

Sıfır emisyon oranı

Haberin Devamı

Kanadalı Carbon Engineering firması, havadaki karbondioksidi çekerek yakıta dönüştürecek yeni projenin deneme aşamasında olduğunu açıkladı. Karbonu yakıta dönüştürecek tesisler, hava kirliliğini ortadan kaldırmayı da hedefliyor. Proje, karbonun emilerek, bir dizi kimyasal sürecin ardından tamamlanıyor. Yeni tesisler, kömür gibi katı yakıtlı santrallerin aksine, sıfır emisyonlu yakıtlar üretmeyi hedefliyor.

Isınma yavaşlayacak
Vancouver Simon Fraser Üniversitesi’nde Mark Jaccard, “Yeni gelişen teknoloji, sera gazı salımını azaltmak ve küresel ısınmayı yavaşlatmak konusunda bizlere büyük bir yardımda bulunacak” dedi. Proje uygulandığı takdirde, 2018 yılında insan üretimi yakıtların kullanabileceği de belirtiliyor. 2017 yılında da tekrar test edilecek olan proje için 200 milyon dolarlık bir yatırım yapıldığı belirtiliyor.