Gündem HavaI fişek ormanı yaktı

HavaI fişek ormanı yaktı

26.06.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde önceki akşam bir alışveriş merkezinin açılışında patlatılan havai fişekler, düştüğü boş arazinin zeminindeki kuru otları tutuşturdu. İki ayrı noktada çıkan yangın rüzgârın da etkisiyle hızla büyüyeyerek evleri tehdit etti.

HavaI fişek  ormanı yaktı

İki köpek telef oldu

Saatteki hızı 50-75 kilometre olan rüzgâr nedeniyle yayılan yangın paniğe neden oldu. Yangının, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Ayvalık Belediyesi’nin ortak kullanımında olan Oto Kısım Amirliği’ne sıçraması üzerine tüm otobüs ve iş makineleri tahliye edildi. Boş arazide bulunan atıl durumdaki ahşap malzemelerin de tutuşmasıyla büyüyen yangında kulübede bağlı Pitbull cinsi iki köpek alevler arasında kalarak telef oldu.

Soruşturma başlatıldı

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Ayvalık İtfaiye Grup Amirliği bünyesindeki 5 arazöz ve çok sayıda iş makinesiyle müdahale edilen yangının evlerine sıçramaması için mahalle sakinleri de ekiplere yardım etti. Yaklaşık 2 saatlik müdahale ardından kontrol altına alınan yangın, belediye su tankerlerinin desteği ile söndürüldü. Soğutma çalışmalarının sürdüğü yangınla ilgili soruşturma başlatıldı. Şiddetli rüzgâra karşın havai fişek atılmasına çok sayıda kişi tepki gösterdi.

Balıkesir’de bir açılışta patlatılan havai fişekler yangına neden oldu, tam 2 saat sonra kontrol altına alınabildi. Şiddetli rüzgâra karşın havai fişek atılmasına vatandaşlar tepki gösterdi

Yazarlar