Gündem Havlu kenarı modelleri

Havlu kenarı modelleri

23.04.2018 - 22:18 | Son Güncellenme:

Eskiden beri günümüze kadar gelen havlu kenarı modelleri şimdilerde çok çeşitlilik gösteriyor. Hanımların çeyiz hazırlıklarında kullandıkları bu modeller genel olarak el, yüz yani tüm havlu kenarlarına işlenebilir vaziyette. Şimdi sizlerle ilginç havlu kenarı modellerini paylaşmaya çalışacağız.

Havlu kenarı modelleri

Hanımların dikkatini çeken en ilginç havlu kenarı modelleri nelerdir?

Haberin Devamı

Önceleri düz klasik modellerle ve beyaz renkle yapılan havlu kenarı modelleri şimdilerde çok fazla çeşitlendirilmiştir. Değişik hayvan, meyve desenleri, çiçek ya da sepet görünümlü havlu kenarı modelleri ve beyazın dışında hanımların istedikleri renkleri kullandıkları havlu kenarı modelleri ortaya çıkmıştır.

Kolay çeyizlik havlu kenarı

Mor ve beyaz oya ipleri yardımıyla oluşturulan ve birazcık badem oyasını andıran bu kolay çeyizlik havlu kenarı modelini hem yüz hem de el havlularında kullanabilir, istediğiniz tüm havlu kenarlarına uygulayabilirsiniz.

İncili çeyizlik havlu kenarı

Tığ yardımıyla yapılan bu model çeyiz hazırlığında olan hanımlarımız için ideal bir modeldir. Tuhafiyeden kolaylıkla bulabileceğiniz incilerle ve istediğiniz renkte özgür olduğunuz oya ipiyle yapabileceğiniz bu model tüm havlu kenarlarına kolaylıkla uygulanabilir.

Haberin Devamı

Çilekli havlu kenarı danteli

Günümüzde en az çiçek desenleri kadar meyve desenleri de çok ilgi görüyor. En çok havlu kenarı için uygun görülen bu model aslında pike örtülerine ve yastık kılıflarına da çok yakışıyor. Bittikten sonra çilek deseni görünümü veren bu havlu kenarı modeli mutfak için manidar olabilir.

Uğur böceği havlu kenarı

Yeni bir havlu kenarı modeli olan uğur böceği havlu kenarı hanımların dikkatini çeken bir modeldir. Takdir edersiniz ki kırmızı ve siyah rengin hâkim olduğu bu havlu kenarı oldukça ilginç ve özgün bir modeldir. Uğur böceğinin yaşını belirten noktalarını da siyah boncuklarla detaylandırabilirsiniz.

Kirpikli havlu kenarı

Modelin adının kirpikli olması üç kattan oluşmasından kaynaklanıyor. İlk ve üçüncü satır aynı renk ortada kalan kısım ise farklı renkten oluşuyor. Oldukça basit ve yapımı kolay olan bu model sadelikten yana olan hanımlarımız için ideal.

Nazar boncuklu havlu kenarı

Halk arasında da bilindiği gibi nazar boncuğunun koruyucu bir etkisi vardır. Kıyafetlere ve evdeki duvarlara da astığımız nazar boncuğu havlu kenarı modeline de geçmiş günümüzde. Kendi içinde farklı çeşitleri olan nazar boncuklu havlu kenarı modelleri nazar boncuğunun hâkim olduğu sarı, koyu lacivert ve açık mavi iplerden oluşuyor. Bu havlu kenarı modelinin de çeyiz hazırlığında olan hanımlarımızın dikkatini çekebileceğini düşünüyoruz.

Haberin Devamı

Tığ işi havlu kenarı dantelli yelpaze

Oya ipi ve 21 numara tığla yapılan bu havlu kenarı modelini aynı zamanda pike takımlarının kenarlarında da kullanabilirsiniz. Kolay ve kısa sürede yapıldığı için çeyiz hazırlığında bulunan hanımlar için zamandan tasarruf etmeye yarayacaktır.

Mutfak havlusu için iğne oyası

Tığla yapılan havlu kenarlarının yanı sıra iğne oyası şeklinde de olan havlu kenarı modelleri bulunmaktadır. Bittiğinde sepet görünümünü oluşturan bu iğne oyası modeli tercihen istenilen renklerde yapılabilir ve çeyiz içerisinde olan hanımlar için bir öneri mahiyetinde.

Yazılı desenli havlu modelleri

Havlu kenarı modellerinin yanı sıra bir de havluya işlenen yazılı modeller mevcuttur. Eğer evliyseniz eşinizin ve kendinizin isimlerinin yazılı olduğu havlular, çocuğunuza ait ve isminin yazılı olduğu havlular, bunların haricinde “evimize hoş geldiniz”, “seni seviyorum”, “menüde aşk var” gibi cümlelerin yer aldığı havlu modelleri yine hanımlara önerebileceğimiz örnekler arasındadır.

Haberin Devamı

Çeyiz hazırlama ve çeyiz serme gibi adetler eskiden daha yaygındı ve günümüzde değerini yitirmekle beraber; hâlâ geleneksel değerlerden kopamamış ailelerin tercih ettiği bir düğün âdetidir. İşte tam da geleneklere değer verenler için kulağa hoş gelen ve göze hitap eden çekici, şık ve aynı zamanda sade havlu kenarı modellerini sunmaya çalıştık. Çeyiz hazırlığında olan hanımlarımız, istedikleri modelleri seçip yaratıcı modeller ortaya koyabilirler.