Gündem Havuçlu top tarifi

Havuçlu top tarifi

20.04.2018 - 17:06 | Son Güncellenme:

Havuçlu toplar davet ve kokteylerin favori atıştırmalıkları arasında yer alır. Yapımı gayet pratik, tadı ise bağımlılık yapacak cinsten lezzetlidir. Havuçlu topları öğlen beş çayının yanına misafirlerinize de sunabilirsiniz. Havuç, besin değeri yüksek bir sebze olduğundan havuçlu toplar da sağlıklı yiyeceklerdir. Bu sağlıklı, pratik ve lezzetli tarifi sizlerle paylaşıyoruz.

Havuçlu top tarifi

Malzemeler:

Haberin Devamı
  • 1 kilo havuç
  • 1 bardak dövülmüş ceviz (arzuya göre fındık da kullanılabilir)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket bisküvi
  • 1 çay kaşığı tarçın

Üzeri için:

  • Hindistan cevizi

Yapılışı:

Havuçlu topların yapımına başlarken öncelikle bir kabın içerisine yıkadığınız ve kabuklarını soyduğunuz havuçları rendeleyin. Rendelediğiniz havuçları küçük bir tencerenin içerisine alın ve 1 su bardağı şekeri de ilave ederek kapağını kapatıp kısık ateşte ocağın üzerine yerleştirin. Havuçların iyice pişmesi için öncelikle suyunu salmasını ve bu suyu tekrar çekmesini bekleyin. Daha sonra kapağı kaldırın ve 1 yemek kaşığını tereyağını ekleyerek havuçları kavurmaya başlayın. Kavrulan havuçların içerisine 1 çay kaşığı tarçını ekleyin. Daha sonra 1 paket bisküviyi küçük bir kasenin içerisinde ufalayın. Ufaladığınız bisküvileri de tencerenin içerisine ilave ederek malzemeleri iyice karıştırın. Karışım soğuduktan sonra elinize ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlayıp top şeklini verin. Hindistan Cevizi’ni bir kâsenin içerisine dökün ve hazırladığını topları Hindistan Cevizi’ne bulayınız. Servis tepsisine dizdiğiniz havuçlu topların üzerine kürdan batırarak servis ediniz. Küçük çocuklarınız için sağlıklı olan bu tarifi gönül rahatlığıyla yapabilirsiniz onlar da bu şirin atıştırmalıkları zevkle yiyeceklerdir. Afiyet olsun.

Haberin Devamı

Püf noktası:

Havuçlu toplarınızı yaparken dikkat etmeniz gereken bir püf nokta vardır. Hazırladığınız karışıma top şeklini vermek sizi biraz zorlayabilir. Bu yüzden karışımı buzdolabında biraz bekletirseniz eğer şekil vermek daha kolay olacaktır. Atıştırmalıklarınızı hazırlarken arzuya göre ekstra malzemeler de ekleyebilirsiniz. Dilerseniz yulaflı bisküvi de tercih edebilirsiniz. Bisküvilerinizi rondodan da geçirebilirsiniz. Süsleme için Hindistan Cevizi dışında malzemeler fındık, ceviz için, Antep Fıstığı gibi farklı malzemeler de kullanabilirsiniz. Sofranıza renk katacak bu atıştırmalıkları istediğiniz gibi tasarlayabilirsiniz, dilerseniz farklı şekiller de verebilirsiniz, afiyet olsun.