Samsun Havza Canlı Hayvan Pazarı Açıldı

Havza Canlı Hayvan Pazarı Açıldı

24.11.2017 - 11:58 | Son Güncellenme:

.

Havza Canlı Hayvan Pazarı Açıldı

SAMSUN (AA) - Havza Canlı Hayvan Pazarı'ndaki modernizasyon çalışmalarının tamamlanarak hizmete açıldı.

Haberin Devamı

Başkan İkiz, açılış nedeniyle yaptığı açıklamada, Samsun-Vezirköprü karayolu üzerinde bulunan canlı hayvan pazarının modernizasyon çalışmalarının tamamlanmasıyla hizmete girdiğini söyledi.

Canlı hayvan pazarının 13 bin 620 metrekare alana sahip olduğunu bildiren İkiz, "Alanda 40 küçükbaş hayvan, 16 da büyükbaş hayvan padoğu bulunuyor. Bir de 6 bin 975 metrekarelik otopark yer alıyor." dedi.

Havza Canlı Hayvan Pazarının bölgenin en büyük canlı hayvan pazarlarından biri olduğuna işaret eden İkiz, "Yaptığımız çalışma sonucu pazarımız daha sağlıklı hale Pazarda ayrı giriş ve çıkışlar, hayvan indirme rampaları, hayvanların muayenesi, kantar, dezenfekte havuzları ile salgın hastalıklarla mücadele gibi konularda Avrupa standartlarını yakalandı. Ayrıca sosyal bir tesisin de olacağı idari binamız halkımıza hizmet edecek." diye konuştu.

Haberin Devamı

İkiz, modernizasyon çalışmalarında insan ve hayvan sağlığına önem verdiklerini dile getirerek, "Önceliğimiz insan ve hayvan sağlığını korumak ve alışveriş yapan çiftçi ve besicilerimize modern hizmet sunmak. İnşallah ilerleyen zamanda pazarımızın üstünü de kapatacağız. Halkımıza verdiğimiz bir sözü daha yerine getirmenin mutluluğu yaşamaktayız. Halkımıza ve bölge çiftçimize hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.