Ege Hayallerimiz gerçek olacak

Hayallerimiz gerçek olacak

08.10.2017 - 03:12 | Son Güncellenme:

TFF 1. Lig takımlarından Altınordu’da, kalede sergilediği performansla adından sıkça söz ettiren Erce Kardeşler, Milliyet Ege’nin sorularını yanıtladı. Genç kaleci, çok genç bir takım olduklarını, ancak bir o kadar da öğrenmeye aç olduklarını vurguladı.

Hayallerimiz gerçek olacak

Futbolla iç içe bir aileden geliyorsun, kaleci olmanda kendin gibi milli kaleci olan baban Eser Kardeşlerin rolü var mı?

Haberin Devamı

Babam beni küçükken sahalara kamplara götürürdü idmanlarını hep izledim. O zamandan bugünlere içimde hep bir istek oldu. Ama kaleciliğe o yönlendirmedi futbol kariyerime sağ bek olarak başladım. Kalecimiz de biraz kötü goller yiyordu. Bir gün kaleye geçmek istedim. Kalecilikte daha yetenekli olduğumu fark ettim ve bu yolda ilerlemeye karar verdim. O günden sonra kalecilik serüvenim başlamış oldu.

Hırslısın, inançlısın bunların haricinde kendini nasıl görüyorsun? Nasıl hazırlık yapıyorsun?

Çıkacağımız maçlardan önce gözümü kapattığımda maçı oynarım kendi kafamda. Maçta neler yapmalıyım diye düşünürüm. Yaptığımız idmanlarda da yüzde yüz veririm kendimi. Maça çıktığım zaman ne yapacağımı düşünmem beynim zaten kendini hazırlamış olur. Bu sayede maç hazırlığımı yapıyorum.

Haberin Devamı

Gördüğün eksikliklerini hatalarını gidermeye çalışır mısın bunlar için ne yaparsın?

Her maçtan sonra buradaki hocalarımızla analiz yapıyoruz. Bütün hatalarımızı bize gösteriyorlar. Hata olan yerleri, maç içindeki problemleri öncelikli olarak kafamızda hallediyoruz. Hafta içi özel idmanlar, normal idmanlar her türlü kendimizi geliştiriyoruz.

Boluspor maçından sonra yaptığın samimi açıklamalarda örnek bir futbolcu profili çizdin, bu konu hakkında ne söylemek istersin?

Gerek biz gerekse hocalarımız çok çalışıyoruz ama bu işin arka planında olan insanlar da var. Burada 25-30 kişi bize destek oluyor. Odamızı temizliyorlar, bize yemek yapıyorlar ve hiçbir zaman alkışlanmıyorlar. Biz burada elbette onlara teşekkür ediyoruz ama bütün insanlarında onları takdir etmesi gerektiğini düşünüyorum. Maçı kazandığımız zaman bütün alkışları biz aldık sahada. Bende böyle bir şey düşündüm onların takdir edilmesini istedim. Burası benim için çok özel, arkadaşlık ortamı oldukça iyi buradan gittiğim an özlüyorum. Bu insanlar çok güler yüzlü. Her şeyin en iyisini hakediyolar.

Başarıyı; bilmek istemek, cesaret etmek, karakter olarak nitelendiriyorum ve sende bunları görüyorum sen bunlara inanır mısın?

Tabii ki bende öyle olduğunu düşünüyorum ancak ben bunlara öğrenmek maddesini de eklemek isterim. Çünkü bizler daha yolun başındayız hiçbir şey bilmiyoruz sürekli öğrenmek zorundayız. Takım olarak öğrenmeye açız. Bunu neden yapıyorum sorusunu kendimize sorduğumuz zaman cevabı bilmek önemli olan. Kendimizi geliştirmek tek hedefimiz. Ben ve takım olarak bütün arkadaşlarımda cesaret var. Dünyada taklit edilemeyen tek şey cesarettir. O olmadan olmaz. İnanç kısmına gelirsek, insanın kendisine inanması çok farklı bir durum. Bir de etrafınızdakilerin size inanması var. İnsanlar size inandığı zaman kendinize daha çok inanıyorsunuz ve ben bunu yapabilirim diyorsunuz.

Haberin Devamı

Dünyanın gerçekleri varsa bizimde hayallerimiz var sözünü hatırlatmak istiyorum. En büyük hayalin nedir?

Birçok hayalim var. Bunlardan bir tanesi milli takım formasını giymek. Kendimi geliştirmeye devam ettiğim sürece bunun olacağına inanıyorum ve istiyorum. Bu sene ise en büyük ve tek hayalim, Altınordu’nun Süper Lig’e çıkmasıdır.

Yazarlar