Gündem ‘Hayat Tepebaşı’nda’

‘Hayat Tepebaşı’nda’

16.05.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Kent insanının talepleri doğrultusunda projeleri şekillendirdiklerini belirten Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, “Sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir beldenin modern kentler gibi 7/24 yaşadığının bir örneğini bugün Tepebaşı’nda görmek mümkün” dedi.

‘Hayat Tepebaşı’nda’

Bugüne kadar hayata geçirdiği tüm uygulamalarında sosyal belediyecilik anlayışıyla hareket eden Eskişehir’in Tepebaşı Belediyesi, geleneksel belediyeciliğin gerekli kıldığı şeyleri yerine getirirken; vatandaşların sosyal ve kültürel hayatına katkıda bulunan, sorunları çözecek sürdürülebilir projelerin ortaya çıkmasını sağlayan ve bu konuda görev ve sorumluluklar alan bir yönetim anlayışını benimsiyor. Sosyal sorunların üzerine gitmek, kalıcı çözümler üretmek, böylece vatandaşlara daha mutlu, huzurlu, sosyal refah seviyesi yüksek, sosyal olanakları geniş bir yaşama olanağı sağlamak, tüm vatandaşlara yönelik sosyal hizmet projeleri üretmek Tepebaşı Belediyesi’nin başlıca görevleri arasında yer alıyor.

Haberin Devamı

‘Halk sahipleniyor’

Kent insanının çeşitlenen sorunları ve talepleri doğrultusunda, onların da katılımıyla, kültürel, sanatsal aktiviteleri geliştirmek ve artırmak için vatandaşları kültürel değerlerle buluşturduklarını belirten Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, “Tüm bu çalışmalarımızın halkımız tarafından sahiplenilmesi mutlu edici bir durum. Sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir beldenin modern kentler gibi 7/24 yaşadığının bir örneğini bugün Tepebaşı’nda görmek mümkün. Bir süre önce Eskişehir’e kurulmak istenen Kömürlü Termik Santral düşüncesine kent insanımızın gösterdiği karşı duruşu, elinde bulundurduklarını kaybetmeme ve büyütme isteğini memnuniyetle karşılıyoruz” diye konuştu. Başkan Ataç ilçede gerçekleştirilen proje ve hizmetleri Milliyet’e değerlendirdi.

Haberin Devamı

‘Hayat Tepebaşı’nda’

Çevreci uygulamalar

Yüzünü güneşe dönen ve bu alanda ilkleri gerçekleştiren Tepebaşı Belediyesi, bugün artık çevreyi kirleten uygulamalardan uzaklaşıp; çevreci, doğayı, insanı ve tüm canlıları koruyan uygulamalara geçmenin örneklerini veriyor. Belediye temiz enerji için güneş enerjisine önem vererek, hizmet binasında ve Mustafa Kemal Atatür Spor Tesisi Su Sporları Merkezi’nde güneş panelleri aracılığıyla güneş enerjisinden yararlanıyor. Tarım, hayvancılık ve akıllı telefon şarj istasyonlarına kadar pek çok örnek uygulamayı hayata geçiren Tepebaşı Belediyesi, kent insanının ve doğanın kıymetini biliyor.

Gençlik merkezleri

19 Mayıs ve 29 Ekim Gençlik Merkezleri’nde gençlerin kendini ifade etmeleri, arkadaşlık kurmaları, farklı bakış açıları kazanmaları, kişisel ve sosyal gelişim fırsatı yakalamaları, alternatif eğitim yöntemleriyle tanışmaları, deneyim kazanmaları, fırsat yaratmaları, farkındalık kazanmaları için planlı çalışmalar yürütülüyor. Gençlere; içinde yaşadığı toplumun ve dünyanın sorunlarına duyarlı, bu sorunları anlayacak bilgi, çözümleyecek eleştirel ve yaratıcı yaklaşıma kavuşmaları için bir dizi program uygulanıyor. 40 bin genç merkezlerdeki etkinliklerden ücretsiz olarak yararlanabiliyor.

Yaşam Köyü

Yaşam Köyü, işleyişiyle yaşlılar, engelliler ve alzheimerliler için yaşamı kolaylaştırıcı ve iyileştirici hizmetler sunmaya devam ediyor. Yaşam Köyü, Tepebaşı Belediyesi’nin Remourban- Akıllı Kentsel Dönüşümün Hızlandırılması Avrupa Birliği komisyonundan aldığı hibe ile gerçekleştirilen proje uygulama alanıdır. Bölgede yer alan konutlarda çeşitli STK’lar ve kurumlar yer alıyor. Alanda Sağlıklı Yaşlılar Bakımevi, Alzheimer Bakım Evi, Montaj Atölyesi, Fizyoterapi Merkezi, Görsem Konuk Evi, Belde Evi ve kreş yer alıyor. Alzheimer Merkezi beş ünitede, 104 yatak kapasitesiyle hizmet veriyor. Merkez, alzheimer hastalarının yaşam kalitesini arttırmayı ve hasta aileleri ile yakınlarının hasta bakımı konusundaki yüklerini azaltıp, sorunlarına destek olmayı hedefliyor. Sağlıklı Yaşlılar Konuk Evi ise, 65 yaş üzeri kişilerin sosyal yaşama katılarak aktif ve sağlıklı yaşlanmalarını sağlamayı amaçlıyor. Ayrıca Yaşam Köyü bünyesinde hizmet veren İbrahim Ethem Kesikbaş Engelliler Montaj Atölyesi’nde 34 engelli bireye eğitim ve çalışma imkânı sunularak sosyal hayata katılmaları sağlanıyor.

Haberin Devamı

Belde Evleri

Haberin Devamı

‘Kadını evden çıkarma’ projesi olarak da adlandırılan Belde Evleri, dayanışmanın ve paylaşmanın merkezi durumunda. Tepebaşı bölgesinde yaşayan vatandaşlara daha iyi hizmet verebilmek, talep ve şikâyetlerini yerine getirebilmek adına mahallelerde belirli noktalarda oluşturulan 25 Belde Evi, açtığı kurslar, gerçekleştirdiği sosyal yardımlar ve kültürel faaliyetler ile büyük takdir topluyor. 2009-2017 yılları arasında 100 bine yakın yetişkin ve 40 bine yakın çocuk kurslardan faydalandı.

Çocuk Senfoni Orkestrası

‘Hayat Tepebaşı’nda’

İki Elin Sesi Var Çocuk Senfoni Orkestrası, çocukları kötü alışkanlıklardan korumak onlara yeni ve farklı ufuklar sunmak amacıyla, Venezuela’nın ‘El Sistema’ örneğini rehber edinerek kuruldu. Orkestra, çok kısa sürede Eskişehir ve Türkiye’de olduğu kadar yurt dışında da konserler vererek olumlu sonuçlarıyla adından söz ettirmeye başladı. Çocukları sanatın iyileştirici gücüyle buluşturmayı amaçlayan orkestra üçüncü yaşını kutladı. Orkestra, bugüne kadar ikisi Avrupa’da olmak üzere yurt genelinde toplamda 21 konser verdi. Yaşları 7-17 arasında değişen 810 çocuktan oluşan orkestra çalışmalarını 3 grup halinde sürdürüyor.

Haberin Devamı

‘En iyi koruyucu hekimlik’ hizmeti

‘Hayat Tepebaşı’nda’

Diş çürüğünü sıfırlama hedefiyle 2013 yılında Şirintepe Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği faaliyete geçirildi. Bu merkez, alanında ‘en iyi koruyucu hekimlik’ projelerinden biri oldu. Bugüne kadar 30 bini aşkın çocuğa ulaşan ve tamamen ücretsiz olan merkez, diş sağlığı eğitimleri, tarama, tedavi ve koruyucu hekimlik çalışmalarıyla çocuklardaki diş ve diş eti problemlerini sıfıra indirmeyi amaçlıyor.

Sanat tüm şehre yayılıyor

‘Hayat Tepebaşı’nda’

Toprağın binlerce yıllık hikâyesini sanatsal, bilimsel ve sektörel olarak ele alıp, günümüze ve geleceğe taşıyan Uluslararası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumu bir kent mirasına hayat veriyor. Ulusal ve uluslararası pişmiş toprak sanatçılarının yaptığı 150’den fazla heykel kent parklarında halkla buluşuyor. Bu yıl 9’uncusu düzenlenen Uluslararası Sanat Çalıştayı ile resim sanatının önde gelen isimleri bir araya gelerek, kente yeni bir gelenek daha kazandırdı. Bugüne kadar 357 büyük boyutlu eser kent mirası olarak yerini aldı. Bu yıl 8’incisi düzenlenen Uluslararası Eskişehir Şiir Buluşmaları’nda ise önemli şairler Eskişehir’de buluştu. Dört gün boyunca çeşitli oturumların düzenlendiği buluşmada şiirler kente yeni bir ses kattı.

Gökkuşağı Kafe

‘Hayat Tepebaşı’nda’

Zihinsel yetersizliği olan bireylerin, özgüveni tam, bağımsız ve üretken bireyler olarak yaşamlarını sürdürmeleri ve toplumla uyum sağlamalarının amaçlandığı Gökkuşağı Kafe, sosyal bir proje olarak hayata geçirildi. 2011 yılında hizmete giren kafede Tepebaşı Belediyesi ve Türkiye İş Kurumu İl Müdürlüğü ile Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Zihinsel Engelliler Bölümü arasında imzalanan proje protokolü gereği mesleki eğitim programları veriliyor. Kafede zihinsel yetersizliği olan bireylerin mesleki eğitim alarak, yaşam kalitelerini arttırmak amaçlanıyor.