Ankara Hayvan Ambulansı "Can" Kurtarıyor

Hayvan Ambulansı "Can" Kurtarıyor

23.02.2018 - 12:49 | Son Güncellenme:

Antalya Büyükşehir Belediyesine ait "Sahipsiz Hayvan Acil Müdahale Ambulansı" dört yılda 11 bin 800 sokak hayvanını kurtardı

Hayvan Ambulansı Can Kurtarıyor

ANTALYA (AA) - Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından 4 yıl önce başlatılan "Sahipsiz Hayvan Acil Müdahale Ambulansı" uygulaması ile yaralı ve zor durumdaki 11 bin 800 sokak hayvanı tedavi edilldi.

Haberin Devamı

Antalya Büyükşehir Belediyesi Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürlüğü tarafından, sahipsiz hayvan ölümlerinin en aza indirilmesi amacıyla başlatılan tam donanımlı hayvan ambulansı, gece gündüz yaralı hayvanlara hizmet veriyor.

Vatandaşlardan gelen ihbarlara, veteriner hekim, hayvan koruma ekibi ve hasta bakıcıdan oluşan ekiple acil cerrahi müdahalelerin de yapılabildiği ambulansta, yoğun bakım ünitesi, solunum cihazları gibi hayati fonksiyon için önem arz eden cihaz ve donanımlar yer alıyor. Yaralı hayvana daha kapsamlı müdahale ise Kepezaltı'ndaki hayvan barınağında yapılıyor.

- "Ambulansımız tam donanımlıdır"

Büyükşehir Belediyesi Hayvan Barınağı Sorumlu Veteriner Hekim Burak Alyaprak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, vatandaşların sokakta gördükleri yaralanmış, zehirlenmiş ya da trafik kazası geçirmiş hayvanları 0242 332 22 33 numaralı telefonla kendilerine bildirdiğini söyledi.

Haberin Devamı

Adrese ambulansla ivedi bir şekilde ulaşıp, olay yerinde hayvanlara müdahale ettiklerini anlatan Alyaprak, şöyle konuştu:

"Genelde, hayati durumları tehlikede olan hayvanları stabilize etme üzerine yaklaşıyoruz. Detaylı tedavilerini, bakımlarını, barınağa naklini sağladıktan sonra yapıyoruz. Ambulansımız tam donanımlıdır. İçinde her türlü cihaz ve ekipman vardır. Olay yerinde her türlü müdahalede bulunabiliyoruz. Bunların yanında hafif ve bir kısım ağır cerrahi müdahaleleri ambulansta gerçekleştirebiliyoruz."

- Barınakta ücretsiz sahiplendirme

"Ambulansımızda 4 yılda 11 bin 800 ihbar değerlendirilerek, sahipsiz sokak hayvanları kurtarıldı" diyen veteriner hekim Alyaprak, barınakta tedavisi yapılan hayvanların yeniden alındıkları noktalara bırakıldıklarını söyledi.

Alyaprak, barınaklarında ücretsiz olarak hayvan sahiplendirme de yaptıklarına dikkat çekerek, vatandaşların hafta içleri 14.00-16.00 saatlerinde barınağı ziyaret ederek hayvanları görebileceğini kaydetti.

Yazarlar