Gündem Hayvanat bahçesini Türkiye’ye taşıyor

Hayvanat bahçesini Türkiye’ye taşıyor

04.02.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kırım’da hayvanat bahçesi ve 50’den fazla aslanı bünyesinde barındıran safari parkı olan Ukraynalı işadamı, Türk vatandaşlığı için başvurdu. Tüm işini İstanbul’a taşımaya çalışıyor

Hayvanat bahçesini Türkiye’ye taşıyor

Rusya’nın 2014 yılındaki Kırım işgalinin en büyük destekçilerinden, ‘Aslan terbiyecisi’ işadamı Oleg Zubkov, pişman oldu. Yalta’da ‘Skaza’ (Masal) adlı bin 500 egzotik hayvanın bulunduğu bir hayvanat bahçesi olan ve ayrıca 50’den fazla aslanın bulunduğu Belogorsk’taki Taygan Safari Parkı’nın sahibi Zubkov, Kırım’daki Rus yönetimi ile yaşadığı sıkıntılar yüzünden tüm işini Türkiye’ye taşıma kararı aldı.

Haberin Devamı

İstanbul’a 26 km

Ukraynalı işadamı, İstanbul’da ‘Taygan Group’ adında bir şirket kurduğunu ve Türk vatandaşlığına başvurduğunu söyledi. Zubkov İstanbul’a 26 kilometre uzaklıkta hayvanat bahçesi kurmak için Türk yetkililerin 200 hektarlık alanı tahsis ettiğini belirtti.

Uluslararası alana açılmak istediğini dile getiren Ukraynalı işadamı “Türk vatandaşlığı için başvuruyorum ve bunu gizlemiyorum. Çünkü Türkiye’den Avrupa’ya seyahat etmem ve hayvanları almam gerekecek. Ama benim Skazka hayvanat bahçem ile Taygan Parkım ekonomik durum izin verdiği sürece Kırım’da çalışacak” dedi.

Rus yasalarının hayvanlarını yurtdışına çıkarmaktan başka kendisine bir seçenek tanımadığını dile getiren Zubkov, “İşlemler bitince aslanları, kaplanları ve diğer hayvanları gemiyle Türkiye’ye taşıyacağım. Eğer Rus makamları buna izin vermezse, bu Rusya ve Kırım için trajedi olur, benim için değil. Gidip Avrupa’daki hayvanat bahçelerinden yeni bir aslan ekibi kurarım” diye konuştu.