Ankara Hdp Milletvekili Ve Eski Parti Sözcüsü Bilgen'in Davası

Hdp Milletvekili Ve Eski Parti Sözcüsü Bilgen'in Davası

08.08.2017 - 17:35 | Son Güncellenme:

Terör soruşturması kapsamında tutuklanan HDP Kars Milletvekili ve eski parti sözcüsü Bilgen'in, hakkında 23 yıla kadar hapis cezası istemiyle açılan davada yargılanmasına başlandı

Hdp Milletvekili Ve Eski Parti Sözcüsü Bilgenin Davası

DİYARBAKIR (AA) - Terör soruşturması kapsamında tutuklanan HDP Kars Milletvekili ve eski parti sözcüsü Ayhan Bilgen, hakkında 23 yıla kadar hapis cezası istemiyle açılan davada yargılanmaya başladı.

Haberin Devamı

Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya Bilgen, tutuklu bulunduğu Silivri Kapalı Ceza İnfaz Kurumundan Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi'yle (SEGBİS) katıldı.

Duruşmada Bilgen'in avukatları milletvekili olan müvekkillerinin yasama dokunulmazlığının devam ettiğini gerekçe göstererek, yargılamanın durdurulmasını talep etti.

Mahkeme, sanık avukatlarının bu talebini reddetti.

Bilgen, savunmasında hayatı boyunca silaha ve şiddete karşı olduğunu savunarak, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan yargılandığını anımsattı.

Katılmadığı bir MYK toplantısından dolayı tutuklu yargılandığını öne süren Bilgen, "O saatte bir televizyon programına katılıyordum. O nedenle toplantının en başından ayrıldım. MYK üyesi olduğum için 6 aydır tutukluyum." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Savunmanın ardından mütalaasını sunan Cumhuriyet savcısı, mevcut delil durumu, delilleri karartma şüphesi, kaçma şüphesi ile suçun vasıf ve mahiyetini gerekçe göstererek, Bilgen'in tutukluluk halinin devamına yönelik görüş bildirdi.

Bilgen, mütalaaya ilişkin savunmasında kaçma ve delilleri karartma şüphesinin olmadığını iddia ederek, tutuklu bulunduğu sürenin dikkate alınarak tahliyesine yönelik karar verilmesi talebinde bulundu.

Talebi değerlendiren mahkeme, Bilgen'in tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.

Duruşmayı HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay, HDP'li milletvekilleri İmam Taşçıer, Feleknas Uca, Mahmut Toğrul, Nimetulllah Erdoğmuş, Altan Tan ile Bilgen'in yakınları izledi.

- İstenen ceza

İddianamede, Bilgen hakkında, "silahlı terör örgütüne üye olmak", "2911 Sayılı Yasaya Muhalefet" ve 6-8 Ekim olaylarına ilişkin "suç işlemeye tahrik" suçlarından 8,5 yıldan 23 yıla kadar hapis cezası, mahkumiyeti halinde Türk Ceza Kanunu'nun ilgili maddesinde öngörülen hak yoksunluklarına hükmedilmesine karar verilmesi isteniyor.

Yazarlar