Gündem HDP şişli örgütü Dink için yürüdü

HDP şişli örgütü Dink için yürüdü

19.01.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

HDP Şişli İlçe Örgütü, Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’i 8. ölüm yıldönümü vesilesiyle anmak için dün Kurtuluş’ta bir yürüyüş düzenledi.

HDP şişli örgütü  Dink için yürüdü

“Hrant’la, soykırımla yüzleşin” yazılı bir pankart taşıyan grup, Kurtuluş Caddesi’nden Pangaltı metrosuna yürüdü. “Cadde ve sokak isimleri iade edilsin”, “Kurtuluş değil Tatavla”, “Hepimiz Hrantız hepimiz Ermeniyiz”, “Ergenekon değil Hrant Dink Caddesi” dövizleri taşıyan grup, “Türk Kürt Ermeni, yaşasın halkların kardeşliği”, “Faşizme inat kardeşimsin Hrant” sloganları attı. Kurtuluş Caddesi’nden Pangaltı metrosuna yürüyen grup burda bir basın açıklaması yaptı. Grup adına yapılan açıklamada, “Ergenekon Caddesi’nin Hrant Dink Caddesi olarak değiştirilmesi için başlattığımız ve 24 Nisan’a kadar sürecek olan imza kampanyasını ilan ediyoruz” denildi.

BUGÜN ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLERLE ANILACAK
Şişli’de 19 Ocak 2007 günü
uğradığı suikast sonucu yaşamını yitiren Hrant Dink, bugün öldürülüşünün 8. yılında Türkiye’de ve dünyada çeşitli etkinlikler ile anılacak. İstanbul’da saat 13.30’da Taksim’den başlayacak yürüyüş, saat 15.00’da Agos gazetesi önünde düzenlenecek törenle sona erecek.

Haberin Devamı

Ailesi mezarı başında andı

AGOS?gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink ölümünün 8. yılında Zeytinburnu Balıklı Ermeni Mezarlığı’nda anldı. Anmaya Dink’in eşi Rakel, oğlu Arat, kardeşleri ve sevenleri katıldı. Anma törenine katılan sevenleri, yanlarında getirdikleri çiçekleri Hrant Dink’in mezarına bıraktı. Daha sonra dini tören yapıldı. Törenin ardından Hrant Dink için dua edildi. Duanın ardından, her sene olduğu gibi, mezarlık görevlisi Malik Yalçın Dink anısına bir şiir okudu.