Ekonomi Helal Akreditasyon Kurumu hayata geçti

Helal Akreditasyon Kurumu hayata geçti

16.07.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Helal Akreditasyon Kurumu da (HAK) hayata geçti.

Helal Akreditasyon Kurumu hayata geçti

Helal uygunluk değerlendirme kuruluşlarını akredite etmekle görevlendirilen HAK, Türkiye’de helal akreditasyon hizmeti sunma yetkisine haiz tek kurum olacak. HAK, ülkede ve yurt dışında yerleşik helal uygunluk değerlendirme kuruluşlarına helal akreditasyon hizmeti sunacak, helal akreditasyonla ilgili kıstas ve tedbirleri belirleyecek ve uygulayacak.

Haberin Devamı

KOBİ destekleri

HAK, uluslararası ve bölgesel akreditasyon birlikleri ve örgütleri nezdinde Türkiye’yi temsil edecek, bunlara üye olacak, yönetimlerinde görev alacak veya bu kuruluşların merkezi olarak hizmet verecek. Kurumun danışma kurulunda Diyanet, BDDK, SPK, Türk Akreditasyon Kurumu, TSE, TÜBİTAK, Yükseköğretim Kurulu, TESK, TZOB gibi kurulaşlardan temsilciler görev alacak.

Düzenlemeye göre Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) tarafından verilecek hizmetler ve desteklerden yararlanacak işletmelere ilişkin sektörel ve bölgesel öncelikler, günün ekonomik ve sosyal şartlarına göre Cumhurbaşkanı tarafından belirlenecek.

Türkiye Atom Enerjisi Kurumu (TAEK) ise Nükleer Düzenleme Kurumu’nun oluşturulmasına rağmen görevine devam edecek. Kararname ile Meteoroloji Genel Müdürlüğü de Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlandı.