Gündem Hemoroid ihmal edilmemeli

Hemoroid ihmal edilmemeli

30.04.2018 - 10:16 | Son Güncellenme:

Günümüzde kalabalık nüfus ve hızlı değişen yaşam koşulları bizleri daha çok karbonhidrat ağırlıklı besinlere teşvik ediyor. Sebze ve meyve yemeyi ihmal ediyor, su içmeden saatlerce yaşayabiliyoruz. Bu durum kişide sindirim sistemi sorunlarına yol açıyor. Sindirim sistemindeki bu zorlanmalar dışkılamada da problemlere neden oluyor. Kabızlık sonucu dışkılama organı anüse yapılan bu baskı, hemoroid adı verilen rahatsızlığın ortaya çıkmasına sebep oluyor.

Hemoroid ihmal edilmemeli

Hemoroidde erken tanı çok önemli

Haberin Devamı

Makatta meydana gelen ufak çaplı da olsa rahatsızlıklar kontrol edilmeli, takip edilmeli ve vakit kaybetmeden genel cerraha muayene olunmalıdır. Dışkılama anında acı çekmek, kanama görülmesi, dışkılama esnasında cam batıyormuşçasına duyulan acı hemoroidin ilk belirtileri arasındadır. Makat çatlağı ve makat şişliği olarak kendini belli etmeye başlar.

Posalı yiyecekler şifadır

Posalı ve selüloz bakımından zengin olan besinler hemoroid hastalarına önerilir. Böylece bağırsaklar fazla çalışır, ayrıca fazla tüketilmesi önerilen su ile kabızlık probleminden kurtulabilirsiniz. Unutmayın, dışkılama makatı zorlamaya devam ederse açılan yara daha çok genişler ve kanayan bu yaradan enfeksiyon kapma ihtimali de doğar.

Haberin Devamı

Hemoroid korkutmasın

Evet, hemoroid sıkıntı verici bir hastalıktır ama bu onun kansere dönüşeceği anlamına gelmez. Kanser, hücrelerin kontrolsüzce, hızlı bir şekilde çoğalması olayıdır. Fiziksel bir rahatsızlık kansere dönüşmez. Sadece anüste ortaya çıkan siğil denilen yapılar kansere yol açabilir.

Kanser belirtileri ile karışabilir

Hemoroid kansere dönüşmez ama hemoroid belirtileri ile kanser belirtileri birbirine çok benzemektedir. Bu da insanları hemoroid olunca iyice telaşlandırır. Hemoroidde ortaya çıkan fiziksel belirtilerin hemen hepsi kanserde de ortaya çıkar. Bunun ayrımını en güzel uzman hekimler verir. Kanser olan üç kişiden birinde hemoroid vardır. Ama bunun tersi doğru değildir. Hatta diğer bağırsak rahatsızlıkları ile de karıştırılabilir. Anal fissür dediğimiz makat çatlağı bunun en başında gelir. Anal fissür de hemoroidle hemen aynı belirti ve şikayetleri verir.