Gündem Hemşire ihmaline 550 bin TL tazminat

Hemşire ihmaline 550 bin TL tazminat

09.07.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

İzmir’deki Ege Üniversitesi Hastanesi’nde ameliyat olduktan sonra kanında pıhtı oluşan 16 aylık kızları Zeynep’in, nöbetçi hemşirenin yanlışlıkla 10 kat fazla kan sulandırıcı iğne yapması nedeniyle yaşamını yitirdiğini öne süren Hatice ve Gültekin Mustak çiftinin, 1.5 milyon lira tazminat istemiyle açtığı davada karar çıktı.

Hemşire ihmaline 550 bin TL tazminat

Mahkeme heyeti, Ege Üniversitesi Rektörlüğü’nü 550 bin lira manevi tazminata mahkûm etti.

Bir gün sonra öldü

Denizli’de yaşayan Gültekin ve Hatice Mustak çiftinin Zeynep adını verdiği ikinci kızları, doğuştan kalp rahatsızlığı ile dünyaya geldi. Ege Üniversitesi Hastanesi’nde tedavi gören minik kız, iki yıl önce ameliyat edildikten sonra, kanında pıhtılaşma meydana geldi. Bunun üzerine nöbetçi hemşire G.Ç. tarafından bebeğe normalde 0.7 dizyem yapılması gereken kan sulandırıcı iğne yanlışlıkla 7 dizyem yapıldı. İğnenin ardından fenalaşan minik Zeynep, bir gün sonra yaşamını yitirdi. Aile, kızlarının yanlış iğne sonucu öldüğünü ileri sürerek hukuk mücadelesi başlattı. Anne, baba ve diğer çocukları için 500’er bin lira olmak üzere toplamda 1 milyon 500 bin liralık manevi tazminat davası açıldı.

Adli Tıp raporunu değerlendiren İzmir 1’inci İdare Mahkemesi, olayda Ege Üniversitesi Rektörlüğü’nün hizmet kusuru bulunduğuna kanaat getirdi ve aileye 550 bin TL tazminat ödenmesine hükmetti.