Ege Hep yeni bir şeyler öğrenin

Hep yeni bir şeyler öğrenin

13.05.2017 - 05:39 | Son Güncellenme:

Keyifli Yaş Alma Fuarı’na katılan Alzheimer hastalığının Einstein’ı Prof. Terence Seedsman, “Kaygılanmayın” dedi

Hep yeni bir şeyler öğrenin

Türkiye’de ilk kez İzmir’de düzenlenen “Keyifli Yaş Alma Fuarı”na katılan dünyaca ünlü Prof. Dr. Terence Seedsman, keyifli yaşlanmanın sırlarını anlattı. İnsan beyninin sürekli çalışması durumunda geç yaşlanacağını belirten Seedsman, “Günü yaşayın, çünkü yarının bir garantisi yok. Her zaman geçmişten şikayet ediyoruz, gelecek hakkında kaygılanıyoruz, oysa ki kutsal olan şu anı kaçırıyoruz. O yüzden, sanki yarın yokmuş gibi anı yaşayarak, gelecekten ve geçmişten kaygılanmayı bırakalım” dedi. Ölümden korkulmaması gerektiğinin de altını çizen Seedsman, “Ölüm hakkında endişelenmeye başladığımız an oyun bitmiştir. Yaşlanmak kaybedilen bir savaş ya da dövüş değildir” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

‘Risk alın’

Türkiye’nin ilki olma özelliğini taşıyan “Keyifli Yaş Alma Fuarı”, Alzheimer hastalığının Einstein’ı olarak bilinen Melbourne Üniversitesi’nden Prof Dr. Terence Seedsman’ı ağırladı. Seedsman, sağlıklı yaşlanma ile ilgili tüyolar verdi. Seedsman, şunları söyledi: “Yaşlanmaya başlayan her insanın hayatında öncelikle yapması gereken şey mental yönden her zaman kendini açık bırakmasıdır. Meraklı ve sürekli çalışan bir beyin her zaman daha çok yaşar. Sürekli işleyen beyinler geç yaşlanır. Geçmiş ve gelecekten kaygılanmak yerine anı yaşayın. Sağlıklı kalın, aktif olun ve risk alın.”

Kişisel mutluluk nasıl sağlanır?

Prof. Seedsman, kişisel mutluluğa ulaşmanın yollarını şöyle sıraladı: “Kişisel mutluluk; iyi dinleyerek, spor yapıp zinde kalarak, pişman olmadan seçimler yaparak, öğrenmeye devam ederek, arkadaş ve ailenizle sevdiğiniz şeyleri yaparak sağlanabilir.”