Kültür Sanat Her tarza göre eğlence Babylon'da!

Her tarza göre eğlence Babylon'da!

06.12.2011 - 14:51 | Son Güncellenme:

Babylon’da yoğun bir hafta daha başladı.İşte en yakın zamandaki etkinlikler...

Her tarza göre eğlence Babylonda

GAP TOGETHER SUNAR:
No Age // 7 Aralık Çarşamba 21.30 // 30 TL – 20 TL
Amerikalı noise pop/shoegaze grubu No Age Babylon'a geliyor! Grup, gitarda Randy Randall ve davulla vokallerde Dean Allen Spunt’tan oluşuyor. Los Angeles merkezli No Age, indie müziğin önemli kalelerinden Subpop plak şirketinin önde gelen gruplarından biri. Aralarında HEALTH ve Abe Vigoda gibi grupların da bulunduğu Los Angeles şehir merkezinde yer alan kült müzik kulübü The Smell’in gediklilerinden olan No Age, aynı zamanda son birkaç senenin yükselen alt kültürlerinden birine ev sahipliği yapan Los Angeles’ın güçlü yeraltı kültürünü de en iyi temsil eden müzisyenlerden. Şimdiye kadar 3 albüm yayınlayan ve Amerikan bağımsız müziğinin en önemli destekçileri arasında gösterilen grup, köklerini Dean Spunt’ın da eski grubu olan zamanının önemli hardcore/punk gruplarından biri olan Wives’tan alıyor. İlk albümleri “Weirdo Rippers”ı 2007 senesinde FatCat Records’dan yayınlayan grup, bu albümle ilk olarak ismini duyurdu. Özellikle şehir merkezindeki alışılmadık yerlerde ( örneğin Los Angeles nehri kıyısı ) verdikleri korsan konserlerle de tanınan aykırı grup No Age, en son albümleri “Everything In Between”’i 2010 senesinde yayınladı.
After Party by Dj Sarıyılan aka Sezyum (@ Babylon Lounge)

Haberin Devamı


GAP TOGETHER SUNAR:


FM Belfast // 8 Aralık Perşembe 21.30 // 40 TL – 30 TL
Geçtiğimiz sene Babylon’da ve Rock’n Coke Festivali’nde muhteşem bir performans sergileyen, sahneye üç kişiden sekiz kişiye kadar değişen sürprizli bir kadro ile çıkan FM Belfast 8 Aralık’ta Babylon’da! Grup, Lóa Hlín Hjálmtysdóttir, Árni Rúnar Hlö?versson, Árni Vilhjálmsson ve efsanevi Mum grubunun kurucularından olan Örvar ?óreyjarson Smárason’dan oluşuyor. 2005 yılında kurulan grup, ilk çıkışını 2006 yılında Iceland Airwaves Festival’indeki canlı performanslarıyla yakaladı. Elektropop ve indietronica türlerini İzlandaya özel o kuzeysi dokunuşuyla yorumlayan grup, kendi plak şirketleri World Champion Records’u ise 2008’de kurdu. İlk albümleri ‘’How to Make Friends’’‘i 2008 yılında yayınlayan topluluk, bazen elektronik bazen de indietronica türleri arasında seyreden enerjisi yüksek performanslarıyla herkesi dansa davet ediyor.

Haberin Devamı

Warm-Up (@ Babylon) & After Party (@ Babylon Lounge) by Yesh! Me Lady

EFES DARK SUNAR:


PEARL JAM TRIBUTE NIGHT “BACK ALIVE” // 9 ARALIK CUMA 22.30 // 25 TL – 15 TL
Rock’n Dark desteğiyle gerçekleşen Babylon Tribute Band konserleri kapsamında Aralık ayında ünlü Amerikalı grup Pearl Jam’in başarılı tribute grubu Back Alive’ı dinleyeceğiz. 9 Aralık Cuma gecesi Babylon sahnesinde olacak Back Alive, Pearl Jam’e ait bir çok unutulmaz hiti seslendirecek, performans öncesinde ise Pearl Jam’in 20 yıllık hikayesini anlatan “Pearl Jam Twenty” belgeseli Babylon’da özel olarak gösterilecek. Efsane grup Pearl Jam’in 20. senesinde gruba saygı duruşu niteliğinde gerçekleşecek bu önemli gecede Back Alive’ın sağlam performansı sonrası Babylon’da Mabbas komutasındaki Rock Party ile gece aynı hızla devam edecek.
Film Gösterimi 20.30
"Back Alive" 22.30
***Konser bitiminde Rock Party hosted by Mabbas etkinliği başlayacaktır. "Back Alive" konser bileti olanlar bu etkinliğe ücretsiz katılabilirler.
***Radyo Eksen ve Sony katkılarıyla: PJ 20 Özel Gösterimi 9 Aralık Cuma saat 20:30’da Babylon ve Babylon Lounge’da. Kapasite sınırlı, Pearl Jam Tribute Night “Back Alive” biletinizle birlikte rezervasyon yapmayı unutmayın.Filmin hemen ardından Efes Dark ile Pearl Jam tribute Night “Back Alive” sonrasında ise Rock Party hosted by Mabbas başlayacak.

Haberin Devamı


EFES PİLSEN SUNAR:


OLDIES BUT GOLDIES 2 MEKÂNLI PARTI // 10 ARALIK CUMARTESİ 22.00 // 40 TL – 30 TL
Babylon: Oldies But Goldies (70’ler, 80’ler, 90lar)
Babylon Lounge: Disco, funk, motown, afrobeat
Asmalımescit gecelerinin efsanesi haline gelen “Oldies But Goldies” bu sene de Mabbas ve Murat Beşer'in komutasında Engin Eraydın'ın nostaljik ve renkli görselleriyle Babylon’daki yerini alıyor. Depeche Mode, The Cure, Madonna, A-HA, Chic, Duran Duran, ABBA, Donna Summer, U2, Blondie, The Smiths, James Brown, Nena, Culture Club, Cyndi Lapuer, Wham!, Frankie Goes To Hollywood, Michael Jackson gibi isimlerin asla modası geçmeyecek unutulmaz hitleriyle herkesi dansa davet eden Oldies But Goldies partisi, Babylon’da bu sezonda da sınırsız eğlence vaat ediyor.
Babylon’un hemen yanındaki merdivenlerden çıktığınızda DJ Tobumusikizim’in Stüdyo 54 esintili müzikleri sizi karşılıyor. Funk, Disco, Afro Beat, Motown gibi siyah müziğin önemli janralarının en unutulmaz hitleriyle Babylon Lounge’ta ısı seviyesi müzikle doğru orantılı bir şekilde artıyor.
*** Bu gece için bilet alanlar 2 mekan arasında ücretsiz geçiş yapabilirler.

Haberin Devamı


GARANTİ CAZ YEŞİLİ SUNAR:


ANDREYA TRIANA // 13 ARALIK SALI 21.30 // 25 TL – 15 TL
Ninja Tune plak şirketi son yıldızını iftiharla sunar: Andreya Triana… Downtempo ve triphop müziği günümüz elementleriyle orijinal bir şekilde birleştiren Triana, ilk albümü “Lost Where I Belong”u eklektik müziğin kült plak şirketi Ninja Tune’den 2010 senesinde yayınladı. Albümdeki tüm parçalarda bu müziğin duayen ismi Bonobo ile çalışan Triana, Londra’da büyüdüğü çokkültürlü ortamı müziğinin içindeki çeşitlilik ile vurgulamaktan da geri kalmıyor. Triana’nın güçlü sesini aynı zamanda Flying Lotus’un hit parçası “Tea Leaf Dancers” tan ve Mr. Scruff imzalı “Hold On” parçasından da hemen hatırlamak mümkün. Andreya Triana, Bonobo’nun himayesinde çıkarttığı ilk albümüyle eklektik müzik sahnesine sağlam bir giriş yapmayı başardı. Bu çalışmaların ardından Glastonbury gibi önemli festivallerde de sahne alma şansı yakalayan Triana, şimdi Garanti Caz Yeşili kapsamında Babylon sahnesini ziyaret edecek. Eklektik müziğin güncel yorumlarıyla İstanbullu müzikseverlere nefis bir gece yaşatacak olan Ninja Tune’ün genç yıldızı Andreya Triana’nın performansı kesinlikle kaçırılmamalı!

Haberin Devamı


MABEL MATİZ // 14 ARALIK ÇARŞAMBA 21.30 // 25 TL – 15 TL


Mabel adını Kumral Ada Mavi Tuna adlı romanda yer alan Tuna karakterinin takma adından alır. Matiz ise, müziğini en iyi tanımladığına inanarak adına eklediği ve «çok sarhoş, düşkün kimse» anlamlarına gelen eski yunanca kökenli argo bir kelimedir. Mabel, çocukluğunu ve ilk gençlik yıllarını, müziğinin hammaddesini borçlu olduğunu söylediği, bir Akdeniz kasabası olan Erdemli’de geçirmiştir. İlkokulu Tömük Dr. Mustafa Erden İlkokulu’nda, ortaokul ve liseyi Erdemli Anadolu Lisesi’nde tamamlamış; 2003’te üniversite eğitimi için İstanbul’a yerleşerek 2008’de İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden mezun olmuştur. 2011 yılı itibariyle İstanbul Bilgi Üniversitesi İnsan Hakları Hukuku bölümünde yüksek lisans öğrencisidir. Lise ve üniversite yıllarında kısa süreli gitar ve şan dersleri almış, üniversitede ilk müzik çalışmaları sayılabilecek birkaç cover grubu denemesinden sonra kendi içine dönerek kendi şarkılarını yazmaya ve daha sonradan adını duyuracağı ilk kişisel ev kayıtlarını almaya başlamıştır. 2008’den bugüne, gitar vokal ağırlıklı kaydettiği şarkılarını ve cover demolarını kişisel web sitesi üzerinden anonim olarak yayınlamaktadır. 2009 yazında müziğine büyük ilgi gösteren Engin Akıncı ile tanışarak ilk solo albümünün hazırlıklarına başlamış, proje dahilinde Alper Erinç ve Alper Gemici ile bir araya gelerek albüm için stüdyoya girmiştir. Mabel, müzikal prodüktörlüğünü ve bütün aranjelerini Alper Gemici ile birlikte üstlendiği ve 1 yıldan fazla bir süredir üzerinde çalıştığı, kendi adını taşıyan ilk albümünü 11 Mayıs 2011'de çıkarmıştır.
Mabel Matiz müzikal prodüktörlüğünü ve bütün aranjelerini Alper Gemici ile birlikte üstlendiği, kendi adını taşıyan ilk albümü ile 14 Aralık Çarşamba Babylon’da!


BİNBOA SUNAR:


APPARAT BAND // 15-16 ARALIK PERŞEMBE CUMA // 40 TL – 30 TL
Sascha Ring ya da bilinen ismiyle Apparat bu sefer grubu Apparat Band ile Binboa'nın katkılarıyla Babylon sahnesine konuk oluyor. Shitkatapult plak şirketinin sahibi Berlinli prodüktör, ambient müzik ve teknoyu birleştirdiği sıradışı tarzıyla hem canlı performansları hem de DJ setleriyle öne çıkıyor ve hayran kitlesini peşinden sürükliyor. İlk olarak 2004 yılında John Peel Session’a çıkarak ismini duyuran Sascha Ring, bu programda yayınlanan parçalarını Silizium EP adı altında 2005’de yayınladı. 2003 senesinde Ellen Allien ile beraber “Berlinette” albümüne imza atan yetenekli prodüktör, 2006 senesinde bu sefer Ellen Allien ile beraber çok ses getiren “Orchestra of Bubbles” albümünü yayınladı. 2009 senesinde ise ünlü Fransız elektro ikilisi Modeselektor ile güçlerini birleştiren Apparat, bu ikiliyi de yanına alarak Moderat ismi adı altında Bpitch Control plak şirketinden aynı isimle bir albüm yayınladı. Yeni proje Moderat’ın büyük başarısı yla beraber grup, birçok büyük klüp ve festiivalde performans gösterdi. 2009’da Qwartz Dancefloor ödülünü de kapan Apparat, en son kült label !K7’den çıkardığı DJ Kicks toplama albümüyle gündeme geldi. Apparat yeni sezonda Babylon’a canlı grubuyla beraber 2 gece üst üste konuk olacak. “Apparat Band” canlı performansında; davul, perküsyon, çello ve piyano gibi bir çok müzik enstrümanını kullanarak, elektronik dans müziğine her zaman olduğu gibi farklı bir şekil verecek.


ELECTRO SWING NIGHT FEATURING KKC ORCHESTRA // 17 ARALIK CUMARTESİ 23.00 // 30 TL – 20 TL


4 ev arkadaşı müzisyenin bir araya gelmesiyle oluşan Fransız müzik kolektifi KKC Orchestra, 17 Aralık Cumartesi gecesi Electro Swing geceleri kapsamında Babylon’da. Çok farklı müzik türlerine gönül vermiş 4 müzisyenin projesi olan KKC Orchestra’nın bu çeşitliliği müziklerine de yansıyor. Bir drum’n bass DJ’i, klasik eğitim almış bir piyanist, bir swing gitaristi ve bir vokalist’ten oluşan KKC Orchestra, electro swing müzik türünün Fransa’da başını çekin yeni jenerasyon müzisyenlerinden. Ülke çapında bir çok kulüpte verdikleri yüksek enerjili ve eğlenceli performansları dilden dile dolaşan KKC Orchestra, klasik Swing müziğini breakbeat ve hiphop gibi kontrast türlerle besleyerek bu türün tekrar popülerleşmesine ön ayak olmuş gruplardan biri. Nina Simone’dan, Manonegra’ya ve hatta Tom Waits’e bile uzanan güncel müzikal vizyonlarıyla electro swing akımının renkli Fransız temsilcileri KKC Orchestra, hareketli performansları ve pozitif enerjileriyle tüm swing severleri Cumartesi gecesi dansa Babylon’a çağırıyor. Konser sonrası ise Senior Zazou’nun DJ setiyle gece aynı tempoda devam edecek.

MILOW // 18-19 ARALIK // 40 TL – 30 TL


Belçikalı müzisyen Jonathan Vandenbroeck ya da bilinen ismiyle Milow ilk olarak sesini 2004’te Belçika’nın en önemli rock müzik yarışmalarından Humo’s Rock Rally’de duyurdu. 2006 senesinde ilk albüm çalışması “The Bigger Picture”ı yayınlayan genç müzisyen, çok geçmeden hatırı sayılır bir liste başarısı elde etti. Bunun üzerine Belçika’nın en önemli festivallerinden Rock Werchter’de sahne alma fırsatı yakalayan Milow, çok geçmeden 2008 tarihinde 50 Cent’in parçası “Ayo Technology”i kendi akustik pop tarzında cover’ladı ve bir anda şöhrete ulaştı. Videosunun Youtube’de gördüğü büyük ilgiden nasibini alan Belçikalı müzisyen, bu parçayla Kuzey Avrupa’da liste başı oldu. Bunun üzerine konser ve turne programına başlayan Milow, Avrupa’nın en derin maden yatağı olan Finlandiya’daki Pyhäsalmi Mine’da 50 maden işçisi için yerin 1500 metre altında konser vererek Guinness Rekorlar Kitabına bile girmeyi başardı. 2009 tarihli “Milow” albümüyle Avrupa’da büyük başarı kazanan müzisyen kalabalık grubuyla beraber şimdi de Babylon sahnesinde pop’tan indie’ye uzanan nefis akustik bir konser vermeye hazırlanıyor.