Dünya Herzog hayatını kaybetti

Herzog hayatını kaybetti

11.01.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Almanya’nın 1994-1999 yılları arasında cumhurbaşkanlığını yapan ve ülkeye önemli katkıları bulunan siyasetçisi Roman Herzog, 82 yaşında hayata veda etti.

Herzog hayatını kaybetti

Hıristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) üyesi Herzog, cumhurbaşkanlığı sırasında ülkenin ekonomik ve siyasi yapılanmasında önemli görevler üstlenmişti. Başbakan Angela Merkel, Herzog’un ölümüyle Almanya’nın “ülkeye pek çok alanda hizmet etmiş bir vatanseveri kaybettiğini” vurguladı. Merkel, “Roman Herzog ülkemize olağanüstü hizmetlerde bulundu. Kendisinin eşsiz ve zeki sesi, açıkça sorunların adını koyabilme ve insanları bu konuda cesaretlendirme yeteneği, şahsım ve hepimiz tarafından özlenecek” dedi.

Haberin Devamı

Merkel, Herzog’un 1997 yılında yaptığı ve Almanya’da geniş çaplı reformlar yapılması çağrısında bulunduğu konuşmasını da hatırlatarak, “Herzog ülkenin istikrarlı bir şekilde gelişmeye ve yenilenmeye devam etmesi gerektiğine dair düşüncesini, açıkça defalarca ifade etmişti” diye konuştu. Cumhurbaşkanı Joachim Gauck da, Herzog’un eşine taziye mesajı yollarken, onun toplumu etkilemiş ve şekillendirmiş, ülkeye olağanüstü katkılarda bulunmuş “seçkin bir kişilik” olarak nitelendirdi.

Siyasetçi ve hukukçu Roman Herzog, cumhurbaşkanlığı öncesinde Baden-Württemberg eyaletinde kültür ve içişleri bakanlığı yapmış, Federal Anayasa Mahkemesi başkanlığı ve başkan yardımcılığı görevlerinde de bulunmuştu.