Gündem HGS Bakiye Durumu Öğrenme ve Online HGS Geçiş İhlali Sorgulama İşlemleri

HGS Bakiye Durumu Öğrenme ve Online HGS Geçiş İhlali Sorgulama İşlemleri

30.06.2015 - 11:05 | Son Güncellenme:

HGS bakiye sorgulama ve geçiş ihlali sorgulama işlemleri online olarak kolayca yapılabilmektedir. HGS bakiye sorgulama işleminin nasıl yapıldığını ve HGS bakiye sorgulama işlemi hakkında tüm gelişmeleri haberimizde bulabilirsiniz.

HGS Bakiye Durumu Öğrenme ve Online HGS Geçiş İhlali Sorgulama İşlemleri

Bugün ki haberimizin ana konusunu oluşturacak konulardan biri olanHGS bakiye sorgulaması; boğaz köprüleri ve otoyollar üzerinden her geçiş yapmanızın ardından, geriye kalan geçiş hakkı miktarınızı öğrenmenize imkan sağlayan, bir işlemler bütünüdür. Tercihinize göre, HGS bakiye sorgulaması aktivitenizi, iki farklı yöntem ile yapabilmeniz mümkündür. Bu iki farklı yönteme göre, aşağıda belirtmiş olduğumuz şekilde, bir sınıflama yapabiliriz; Buna göre, HGS bakiye sorgulama işlemlerinizi;

Haberin Devamı

Tercihinize göre, eğer isterseniz, her hangi bir PTT şubesi merkezine başvuru yaparak,

Ya da tercih ederseniz bir diğer şekilde, yine PTT aracılığı ile ama bu defa PTT’nin resmi web adresi üzerinden yani internet yolu ile, HGS bakiye sorgulaması işlemlerinizi yapabilmeniz mümkün olacaktır.

1. HGS BAKİYE SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

2. HGS GEÇİŞ İHLALİ SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

3. HGS BAKİYE YÜKLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda sınıflamış olduğumuz bu yöntemlerden, PTT şubesine gidilerek yapılan HGS bakiye sorgulaması, eğer gidilecek olan PTT şubesi evinize yakın ise, kolay bir işlem olabilir. Ama eğer evinize uzak ise, hiç böyle bir zahmete girmenize gerek kalmayacaktır. Çünkü, diğer yöntem olan ikinci yöntem ile, yani internet ile yapılan HGS bakiye sorgulaması, çok daha pratik ve hızlı olacaktır. Şimdi, birlikte, internet üzerinden yapılabilen HGS bakiye sorgulamasının işlem basamaklarına bir bakalım nasılmış;

Haberin Devamı

HGS bakiye sorgulaması yapabilmek için, ilk önce, PTT müşteri hizmetleri uygulamasına üye olmanız gerekmektedir.

Bundan dolayı, "" adresine giriş yapınız.

Dahasonraki aşamada, açılacak olan yeni sayfanın sağ üst tarafında yer alan ve, "Müşteri Hizmetleri Giriş"yazan başlığın bulunduğu bölümü göreceksiniz.

Hemen sonraki aşamada ise, yeni bir sayfa açılmış olacaktır. Bu açılan yeni sayfada yer alan ve "Üye Olun""Şifremi Unuttum" ve "Aktivasyon İletisini Kaybettim" başlıkları ile hazırlanmış olan bölümler içinden, "Üye Olun" yazan bölüme geliniz.

Ardındaki aşamada, "T.C kimlik numaranızı"ya da "Vergi numaranızı"ve kendinizin belirlemiş olduğu şifrenizi, burada yer alan ilgili kısımlara yazınız.

Bu şekilde, sisteme giriş için şifrenizi almanızın ardından, onay işlemleri için tekrar bu şifrenizi yazınız.

Devamında, sayfada yer alan güvenlik kodunu da ilgili alanlara yazınız ve son olarak da, sayfada yer alan ve "Üye Ol" yazan alanı işaretleyiniz.

Bu aşamalardan sonra, aşağıda anlatılmış olduğu gibi HGS bakiye sorgulama işlemlerinizi yapabilirsiniz. Bu durumda yapmanız gereken işlemleri şu şekilde sıralayabiliriz;

Haberin Devamı

HGS bakiye sorgulaması yapmak için ilk önce,"" adresine giriş yapınız.

Daha sonrasında burada, "Müşteri Hizmetleri Giriş"yazan bir sayfa açılacaktır. Bu alanı tıklayınız.

Hemen sonraki aşamada bu sayfada yer alan ve "e-posta""şifre" ve "güvenlik kodu" yazan bölümleri doldurunuz.

Tüm bu işlemlerin ardından, son işlem olarak da, "Giriş Yap"seçeneğinetıklayınız.

HGS Geçiş İhlali Sorgulama

HGS geçiş ihlali sorgulama işlemlerinin amacı; farkında olmadan ya da kasıtlı olarak yapmış olabileceğiniz kusurlu geçiş durumlarınızın bilgisin sizlere ulaştırmaktır. HGS geçiş ihlali sorgulaması işlemlerinizi de, az önce anlatmış olduğumuz, HGS bakiye sorgulama işlemlerinde olduğu gibi, PTT şubeleri üzerinden ya da PTT müşteri hizmetleri web adresi üzerinden gerçekleştirebilmeniz imkan dahilindedir. Buna göre;

HGS geçiş ihlali sorgulaması için, ilk önce,""adresine giriş yapınız.

HGS bakiye sorgulama işlemlerinin aksine, burada sisteme üye olmak zorunluluğu bulunmamaktadır. Bu durumda, direkt olarak, açılmış olan sayfanın üst tarafında yer alan ve "geçiş ihlali sorgula"yazan bölüme geliniz.

Haberin Devamı

Daha sonrasındaki aşamada açılan sayfada, "araç plaka numarasını giriniz"şeklinde yazılı olan bölümü doldurunuz.

Son olarak ise, yine bu sayfada bulunan güvenlik kodunu yazınız ve ardından "sorgula"yazanalanı tıklayınız.