Gündem HGS bakiye öğrenme ve geçiş ihlali sorgulama işlemleri

HGS bakiye öğrenme ve geçiş ihlali sorgulama işlemleri

31.08.2015 - 15:59 | Son Güncellenme:

HGS bakiye yükleme, sorgulama ve HGS geçiş ihlali sorgulama işlemleri artık internet üzerinden hızlı bir şekilde yapılabilmektedir. HGS bakiye sorgulama ile bakiye durumunuzu internet üzerinden kolayca öğrenebilirsiniz. HGS bakiye sorgulama ve HGS geçiş ihlali sorgulama işlemleri hakkında detaylı bilgiler bu haberde!

HGS bakiye öğrenme ve geçiş ihlali sorgulama işlemleri

Modern dünyanın hızla gelişen teknolojinin, yaşamın içerisinde doğrudan kendisine yer bulduğu gelişmiş ülkelerden birisi olarak öne çıkan Türkiye’de trafikteki araç sayısı da her geçen gün büyük bir hız ile artış gösteriyor. Özellikle de son yıllarda hızla gelişen teknoloji ile birlikte daha yeni modellerde araçların trafikte yer alması sayısal yönden artışın ve yoğunluğun yaşanmasına ve dolayısı ile de trafikte sıkışmaların yaşanmasına yol açıyor. Dijital platformdaki ek hizmeti online HGS bakiye sorgulama hizmeti ile birlikte Türkiye’deki tüm karayolları ve köprülerde bulunan ücretli geçiş gişelerinde daha modern bir teknolojik altyapıya sahip olan Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) geliştirildi.

Haberin Devamı

HGS BAKİYE SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

HGS GEÇİŞ İHLALİ SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

HGS BAKİYE YÜKLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ!

Geçtiğimiz süreç içerisinde tüm Türkiye’deki köprü ve otoyollarda aktif olarak kullanılmaya başlanan HGS ücretli geçiş sisteminin temel altyapısında ileri teknoloji yer aldığından çok daha etkin bir biçimde araçların artık ücretli geçiş gişelerinde durmak zorunda kalmalarının önüne geçilebiliyor. Özellikle de günümüzde araç sürücülerinin en çok şikayet ettikleri konuların başında kendisine yer bulan köprü ve otoyol ücretli geçiş gişelerinde kullanılan OGS ve KGS ücretli geçiş sistemlerinde araçlarını gişede durdurarak, kart okutma çilesiyle uğraşarak, vakit kaybı yaşamasından şikayet ediyordu. PTT Genel Müdürlüğü, Karayolları Genel Müdürlüğü ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen çalışma ile geliştirilen Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) ile birlikte köprü ve otoyollardaki ücretli geçiş gişelerindeki bu tarz sorunların önüne geçilebiliyor.

Haberin Devamı

Günümüz modern Türkiye’sinde araç sürücüleri tarafından dijital platform üzerinde hgsmusteri.ptt.gov.tr/ adresinden doğrudan erişim sağlanabilen PTT HGS Müşteri Hizmetleri resmi web sayfasından kolaylıkla HGS bakiye sorgulama işlemlerini gerçekleştirebiliyor. Ancak araç sürücülerinin bu hizmeti kullanabilmeleri için öncelikli olarak PTT Müşteri Hizmetleri’nin online sistemine üye olmaları gerekiyor. Araç sürücülerinin hgsmusteri.ptt.gov.tr/ adresindeki ‘müşteri hizmetleri giriş’ penceresinden erişim sağlayabildikleri giriş sayfasında ‘yeni üye’ seçeneği ile üyelik ekranına ulaşılabiliyor.

Web sayfasında üyelik için vatandaştan sadece ‘T.C. kimlik numarası’ ve ‘e-posta adresi’ bilgileri ile birlikte yeni bir şifre belirlemeleri talep ediliyor. Ayrıca sayfa içerisindeki güvenlik kodu karakterlerinin de güvenlik amaçlı olarak girilmesi isteniyor. Yapılan gerekli işlemlerden sonra sisteme üye olan vatandaşlar bilgisayardan veya akıllı cihazlardan internete erişim sağlayarak PTT HGS Müşteri Hizmetleri web sayfasında ‘T.C. kimlik numarası/e-posta’ ve ‘şifre’ ile sisteme giriş yaparak, HGS bakiye sorgulama yapabiliyor.

Haberin Devamı

PTT HGS Müşteri Hizmetleri web sayfasında online HGS geçiş ihlali sorgulama işlemleri ise herhangi bir üyelik işlemi gerekmeksizin kolaylıkla gerçekleştirilebiliyor. Araç sürücülerinin çeşitli nedenlerden dolayı gerçekleştirebildikleri HGS ücretli geçiş gişelerindeki geçiş ihlallerinden kaynaklı herhangi bir trafik cezalarının bulunup bulunmadığını öğrenebilmeleri HGS geçiş ihlali sorgulama işlemi ile sadece aracın plaka bilgisini gererek mümkün oluyor. Bu sebeple araç sürücüleri tarafından düzenli olarak internet üzerinden HGS geçiş ihlali sorgulama işlemleri gerçekleştiriliyor.

Yazarlar