Gündem HGS Bakiye Sorgula, HGS Geçiş İhlalini Var mı Öğren!

HGS Bakiye Sorgula, HGS Geçiş İhlalini Var mı Öğren!

06.07.2015 - 10:57 | Son Güncellenme:

HGS geçiş ihlali sorgulama ve HGS bakiye sorgulama işlemleri artık internet üzerinden hızlı bir şekilde yapılabilmektedir. HGS bakiye sorgulama ile bakiye durumunuzu internet üzerinden kolayca öğrenebilirsiniz. HGS bakiye sorgulama ve HGS geçiş ihlali sorgulama işlemleri hakkında detaylı bilgiler bu haberde!

HGS Bakiye Sorgula, HGS Geçiş İhlalini Var mı Öğren

Türkiye’de karayollarında her geçen gün araç sayısının yoğun şekilde artış göstermesi yeni nesil trafik sorunlarının baş göstermesine yol açıyor. Özellikle de günümüz modern teknolojisi ile birlikte her geçen gün yeni bir araç modelinin piyasaya sunuluyor olması trafikteki araç sayısında da paralel bir artışın yaşanmasına yol açıyor. Bu gibi bir gelişimin yaşandığı trafikte birde tüm Türkiye genelindeki otoyol ve köprü ücretli geçiş noktalarındaki duraksamalar trafiğin tamamen kilitlenmesine yol açıyor. Türkiye’de bu soruna yönelik olarak Hızlı Geçiş Sistemi geliştirildi. Özellikle de ücretli geçiş gişelerinden geçişlerin daha rahat hale geldiği ve HGS bakiye sorgulama gibi online hizmetler ile bakiye yönetiminin daha modern hale geldiği bir ücretli geçiş sistemi tüm Türkiye’deki köprü ve otoyollarda kullanılmaya başlandı.

Haberin Devamı

HGS BAKİYE SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

HGS GEÇİŞ İHLALİ SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

HGS BAKİYE YÜKLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ!

Günümüz modern çağında Türkiye’deki karayollarında yer alan araç sayısının her geçen gün yüksek oranlarda artış göstermesi ile birlikte köprü ve otoyollarda bulunan ücretli geçiş sistemlerinin yetersiz kalması nedeni ile yeni bir sisteme geçiş yapıldı. PTT Genel Müdürlüğü, Karayolları Genel Müdürlüğü ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ortak çalışmasında geliştirilen Hızlı Geçiş Sistemi’ne geçiş tüm Türkiye’deki köprü ve otoyollarda tamamlandır. HGS bakiye limitinden otomatik olarak HGS gişelerinden geçiş esnasında ödeme alınıyor. Böylelikle araç sürücüleri köprü ve otoyol gişelerinde hiçbir şekilde duraksamak ve kart okutma çilesi ile uğraşmak zorunda kalmıyor.

Haberin Devamı

OGS ve KGS gibi eski nesil teknolojik yapılardaki ücretli geçiş sistemlerinde yaşanan yetersizlik nedeni ile geliştirile Hızlı Geçiş Sistemi için HGS bakiye sorgulama işlemleri son derece pratik bir şekilde gerçekleştiriliyor. Aracın ön camına yapıştırılan HGS etiketi ile otomatik olarak alınan geçiş ücretlerinden kaynaklı olarak HGS bakiyenin tükenmesi gibi durumlara karşı bu online hizmet yoğun şekilde kullanılıyor. PTT Müşteri Hizmetleri’ nin dijital platform üzerinde yer alan resmi web sayfasından online HGS bakiye sorgulama işlemleri yapılabiliyor. HGS kartlarındaki güncel bakiye durumunun öğrenilebilmesine yardımcı olan PTT’ nin bu online hizmetine hgsmusteri.ptt.gov.tr adresinden doğrudan erişim sağlanabiliyor. Bu ekranda araç sürücüleri HGS bakiye sorgulama işlemleri için müşteri hizmetleri giriş ekranından üyelikleri bulunmuyor ise üye olun ekranına giriş yapabiliyor.

Bu ekranda T.C. kimlik numarası, e-posta, şifre ve şifre tekrar girilerek, üyelik işlemleri tamamlanabiliyor. Böylelikle HGS kartındaki güncel bakiye durumu PTT HGS müşteri hizmetleri sistemine giriş yapılarak, internet kolaylığında öğrenilebiliyor. Dijital platformda yer alan bu web sayfasındaki geçiş ihlali sorgulama ekranından ise HGS geçiş ihlali sorgulama işlemleri geçiş ihlali sorgulaması yapılacak aracın plakası girilerek kolay bir şekilde üyeliksiz gerçekleştiriliyor. Araç sürücülerinin özellikle yetersiz HGS bakiyesi nedeni ile gerçekleştirdikleri geçiş ihlallerine ilişkin cezalarının bulunup bulunmadığını online HGS geçiş ihlali sorgulama işlemi ile öğrenebilmeleri mümkündür. Bu sebep dolayısı ile de dijital platformdaki PTT HGS Müşteri Hizmetleri ekranında vatandaşlar tarafından HGS geçiş ihlali sorgulama işlemi son derece yoğun şekilde kullanılıyor.