Gündem HGS Bakiye Sorgulama ve Geçiş İhlali Sorgulama!

HGS Bakiye Sorgulama ve Geçiş İhlali Sorgulama!

03.03.2015 - 10:01 | Son Güncellenme:

HGS bakiye sorgulama ve geçiş ihlali sorgulama işlemleri için yapmanız gerekenleri derlediğimiz haberimizi inceleyerek sizde sorgulama işlemlerinizi kolayca gerçekleştirebilirsiniz!

HGS Bakiye Sorgulama ve Geçiş İhlali Sorgulama

Vatandaşların, köprü, otoyol ve otoban gibi yerlerden araçlarıile, hızlıve kesintisiz bir şekilde geçmesini sağlayan bir uygulamadır. Daha önceleri OGS uygulamasıile yapılan bu geçişişlemleri, artık HGS adıaltında hizmet sunmaya devam etmektedir. HGS uygulamanızıbazıbankalar ve PTT şubeleri aracılığıile doldurabilirsiniz. Çünküköprüve otobanlarda ücret ödeme noktalarıbulunmamaktadır.

Haberin Devamı

Peki HGS bakiye sorgulamanızınasıl yapabilirsiniz? Bu sorunun cevabıyazımızın devamında yer almaktadır.

HGS BAKİYE SORGULAMA

HGS GEÇİŞİHLALİSORGULAMA

HGS Bakiye Sorgulama

HGS bakiye sorgulamanızıyani ne kadar geçişhakkınızın olduğunu ya da kaldığını, PTT şubelerine bizzat başvurarak veya yine PTT’nin resmi web adresine girişyaparak yapabilirsiniz.

Biz yazımızda PTT resmi web adresi üzerinden nasıl HGS bakiye sorgulamasıyapılacağınıanlatacağız. Buna göre HGS bakiye sorgulamasıiçin izlenecek adımlar şöyledir; Öncelikle ilk defa HGS bakiye sorgulamanızıinternet üzerinden yapacaksanız sisteme üye olmanız gerekecektir. Üyelik işlemleri ise aşağıda anlatıldığıgibidir;

• PTT resmi internet adresine girişyapınız.

Haberin Devamı

• Burada açılan sayfasının üst tarafında ve sağında yer alan, ‘Müşteri Hizmetleri Giriş’yazan bölümütıklayınız.

• Ardından gelen ekranda bulunan ve ‘Üye Olun’, ‘Şifremi Unuttum’ve ‘Aktivasyon İletisini Kaybettim’şeklinde düzenlenen bölümler arasından, ‘Üye Olun’seçeneğine tıklayınız.

• Bu aşamadan sonra, T.C kimlik numaranızıya da Vergi numaranızıve kendi belirlediğiniz şifrenizi ilgili alanlara yazınız.

• Daha sonra onay için tekrar bu şifrenizi ve ekranda bulunan güvenlik kodunu giriniz.

Son işlem olarak ise ‘Üye Ol’seçeneğine tıklayınız.

Anlatıldığışekilde sisteme üye olduktan sonra, HGS bakiye sorgulamanızıyapmaya başlayabilirsiniz. Bu aşamadan sonra HGS bakiye sorgulamasıise şöyledir;

• Size verdiğimiz bağlantı adresine girişyapınız.

• Açılan sayfada yer alan ‘Müşteri Hizmetleri Giriş’yazan bölümütıklayınız.

• Daha sonra ekranda yer alan, ‘e-posta’ve ‘şifre’ve güvenlik kodu bölümlerini doldurunuz.

Son olarak, ‘GirişYap’seçeneğine tıklayınız.