Gündem HGS Bakiye Sorgulama ve HGS Geçiş İhlali Sorgulama İşlemleri

HGS Bakiye Sorgulama ve HGS Geçiş İhlali Sorgulama İşlemleri

20.07.2015 - 11:17 | Son Güncellenme:

HGS bakiye ve kaçak geçiş ihlali sorgulamalarınızı online olarak kolayca yapabilirsiniz. HGS bakiye sorgulama işlemini yapabilmek ve HGS sorgulama işlemi hakkında önemli bilgiler için haberimizi inceleyebilirsiniz.

HGS Bakiye Sorgulama ve HGS Geçiş İhlali Sorgulama İşlemleri

Dijital platform üzerinde yer alan PTT HGS Müşteri Hizmetleri aracılığı ile birlikte artık internet üzerinden HGS bakiye sorgulama yapabilir ve HGS bakiyenizin ne kadar olduğunu internete bağlanabildiğiniz her yerden kolay bir şekilde öğrenebilirsiniz. Özellikle de son yıllarda akıllı cihazlar gibi yeni nesil teknolojiler ile birlikte internetin bulunulan her yere ulaşıyor olması online hizmetlere daha fazla ağırlık verilmesine yol açıyor. Her geçen gün daha yoğun bir kullanım oranına ulaşan internette kurumsal ve kamusal gibi farklı alanlarda da internet etkilerini görmek oluyor.

Haberin Devamı

HGS BAKİYE SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

HGS GEÇİŞ İHLALİ SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

HGS BAKİYE YÜKLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ!

Türkiye’de PTT Genel Müdürlüğü, Karayolları Genel Müdürlüğü ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen ortak çalışma sonucunda geliştirdikleri Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) kapsamında vatandaşın Türkiye’deki otoyol ve köprülerde bulunan ücretli geçiş noktalarında yaşadıkları mağduriyetlerin ve sorunların önüne geçilebilmesine yardımcı oluyor. Özellikle de otoyollarda ve köprülerde kullanılmakta olan OGS ve KGS ücretli geçiş sistemlerinde yaşanan kart okutma çilesi ve buna bağlı olarak ücretli geçiş noktalarında yaşanan duraksamalar ile birlikte trafik kilitlenmesi gibi sorunların yaşanması dolayısı ile HGS sistemi geliştirildi.

Haberin Devamı

Türkiye’de tamamen geçişin yapıldığı HGS ile birlikte trafikteki kart okutma çilesinden kaynaklı trafik yoğunluğunun önüne geçilmesi ve vatandaşa daha modern bir ücretli geçiş noktası hizmeti sunulabilmesi sağlanıyor. PTT HGS Müşteri Hizmetleri tarafından dijital platform üzerinde hizmete açılan HGS bakiye sorgulama hizmeti ile birlikte de HGS bakiyesinin kalmamış olması gibi sürpriz durumlar ile karşı karşıya kalınmaması da sağlanıyor. Bu neden ile de günümüz modern çağında HGS bakiye sorgulama işlemleri araç sahipleri tarafından son derece yoğun ve sık bir şekilde kullanılıyor. HGS kartlarındaki güncel bakiye durumunun öğrenilebilmesine yardımcı olan PTT’ nin bu online hizmetine hgsmusteri.ptt.gov.tr adresinden doğrudan erişim sağlanabiliyor. Bu ekranda araç sürücüleri HGS bakiye sorgulama işlemleri için müşteri hizmetleri giriş ekranından üyelikleri bulunmuyor ise üye olun ekranına giriş yapabiliyor. PTT HGS Müşteri Hizmetleri üye olma sayfasında T.C. kimlik numarası, e-posta, şifre ve şifre tekrar girilerek, üyelik işlemleri tamamlanabiliyor.

Dijital platformda yer alan bu web sayfasındaki geçiş ihlali sorgulama ekranından ise HGS geçiş ihlali sorgulama işlemleri geçiş ihlali sorgulaması yapılacak aracın plakası girilerek kolay bir şekilde üyeliksiz gerçekleştiriliyor. Bu sebep dolayısı ile de dijital platformdaki PTT HGS Müşteri Hizmetleri ekranında vatandaşlar tarafından HGS geçiş ihlali sorgulama işlemi son derece yoğun şekilde kullanılıyor. Araç sürücülerinin özellikle yetersiz HGS bakiyesi nedeni ile gerçekleştirdikleri geçiş ihlallerine ilişkin cezalarının bulunup bulunmadığını online HGS geçiş ihlali sorgulama işlemi ile öğrenebilmeleri mümkündür. Bu gibi hizmetlerle HGS kartındaki güncel bakiye durumu PTT HGS müşteri hizmetleri sistemine giriş yapılarak, internet kolaylığında öğrenilebiliyor.