Gündem HGS bakiye takibi ve geçiş ihlali sorgulama işlemleri

HGS bakiye takibi ve geçiş ihlali sorgulama işlemleri

28.03.2015 - 12:15 | Son Güncellenme:

Hem HGS bakiye sorgulama hem de geçiş ihlali sorgulama işleminizi online olarak yapabilirsiniz. HGS bakiye sorgulama işlemini yapabilmek için bilmeniz gerekenleri ve HGS bakiye sorgulama hakkında detaylı bilgiyi haberimizde bulabilirsiniz.

HGS bakiye takibi ve geçiş ihlali sorgulama işlemleri

Son yıllarda büyük bir hız ile gelişmekte olan teknoloji sayesinde artık kamu hizmetlerinde de teknoloji ve internet yoğun olarak kullanılıyor. Türkiye’deki karayolları üzerinde yer alan köprü ve otoyol ücretli gişeleri olan OGS ve KGS gişelerinde araç sürücüleri kart okutma çilesi ile uğraşmak durumunda kalıyor. Özellikle de OGS ve KGS gişelerinde araç sürücülerinin araçlarını durdurarak, gişede kart okutma çilesi ile uğraşmaları gerekiyor. Bu durum son derece yoğun olan karayollarındaki köprü ve otoyoldaki trafiğin iyice kilitlenme noktasına gelmesine yol açıyor.

Haberin Devamı

HGS BAKİYE SORGULAMA

HGS GEÇİŞ İHLALİ SORGULAMA

Köprü ve otoyol üzerinde yer alan OGS ve KGS gişelerindeki kart okutma çilesinin yaratmış olduğu trafik yoğunluğunun önüne geçilebilmesi amacı ile PTT Genel Müdürlüğü, Karayolları Genel Müdürlüğü ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen proje kapsamında Hızlı Geçiş Sistemi geliştirildi. Geçtiğimiz yıl karayollarındaki tüm köprü ve otoyol gişelerindeki OGS ve KGS gişeleri Hızlı Geçiş Sistemi gişelerine çevrildi. Araç sürücüleri Hızlı Geçiş Sistemi ile kart okutmak zorunda kalmadan köprü ve otoyol ücretli geçiş gişelerinden geçiş yapabiliyor.

Araç sahipleri araçlarının ruhsatı ve kimlikleri ile PTT şubelerine yapacakları bireysel başvuru ile birlikte alabildikleri HGS kartlarının yanında bir de gişeden geçişlerin otomatik olarak yapılabilmesine yardımcı olan HGS çipli etiketi alıyor. Aracın ön camının kolay okunabilir noktasına yapıştırılan HGS çipli etiketi sayesinde araç sürücüleri otomatik ödeme ile HGS bakiye limitinden düşüş yapılıyor. Böylelikle duraklama derdi artık köprü ve otoyollarında trafik yoğunluğu yaratmıyor. HGS bakiye yönetiminde de önemli avantajlar bu geçiş sisteminde önemli etkiler yaratıyor.

Haberin Devamı

PTT Müşteri Hizmetleri Destek Hattı aracılığı ile telefondan yapılabilen HGS bakiye sorgulama işleminin yanı sıra bakiye sorgulama için PTT şubelerine de başvuruda bulunulabiliyor. HGS bakiye sorgulama işlemlerini dijital ortam üzerinde yer alan PTT Müşteri Hizmetleri internet sayfası üzerinden gerçekleştirebiliyorsunuz. Hızlı Geçiş Sistemi ile birlikte köprü ve otoyol gişelerindeki otomatik geçişlerin sağlayacağı avantajlardan en kolay şekilde yararlanılabiliyor.

HGS bakiye sorgulama yönetiminde de önemli avantajlar sağlamakta olan PTT Müşteri Hizmetleri bakiye azalması ve tükenmesi durumunda HGS kartı alımında verilen cep telefonu numarasına kısa mesaj ile bildirimde bulunuyor. HGS bakiye sorgulama işlemlerini dijital ortamda yer almakta olan PTT Müşteri Hizmetleri internet sayfası üzerinde bulunan müşteri destek bölümüne ‘üyelik’ ekranından üye olarak yararlanabiliyorsunuz. HGS bakiye sorgulama üyelik işlemi için ‘T.C. kimlik numarası’, ‘e-posta adresi’ ve şifre belirlemeniz gerekiyor.

Haberin Devamı

Üyelik işleminden de sonra Hızlı Geçiş Sistemi HGS bakiye sorgulama işlemlerinizi her zaman internete erişim sağlayabildiğiniz her ortamdan yapabiliyorsunuz. HGS bakiyenizin yetersizliği veya tükenmesi gibi durumlardan kaynaklı ortaya çıkan HGS geçiş ihlallerinizi de PTT Müşteri Hizmetleri internet sayfasından HGS geçiş ihlali sorgulama ekranından sorgulamanızı yapabilirsiniz. Bu işlem için plakanızı ve güvenlik kodu doğrulamasını girerek, yapabiliyorsunuz.