Gündem HGS bakiye ve geçiş ihlali sorgulama, trafik cezası sorgulama işlemleri!

HGS bakiye ve geçiş ihlali sorgulama, trafik cezası sorgulama işlemleri!

21.11.2015 - 13:08 | Son Güncellenme:

HGS bakiye sorgulama ve geçiş ihlali sorgulamanızı yaparak kara yollarında kolaylık sağlamış olacaksınız. Aynı zamanda trafik cezası sorgulama ile de cezanızı öğrenebilirsiniz. Detayları haberimizde.

HGS bakiye ve geçiş ihlali sorgulama, trafik cezası sorgulama işlemleri

Günümüzün modern teknolojisiyle akıllı cihazlar yaşamın her alanında kendisine yer buluyor. İnsanların bulundukları her yerden internete erişim sağlayabilmesine imkan ve pek çok fonksiyonel özelliği ile kaliteli bir kullanım rahatlığı sunan akıllı cihazlarda şimdilerde HGS bakiye sorgulama işlemleri de yapılabiliyor. Özellikle her araç sürücüsünün en büyük sorunlarından birisi olan HGS bakiye yetersizliği gibi durumlar ile HGS ücretli geçiş gişelerinde sürpriz bir şekilde karşılaşmamaları adına son derece önemli bir online hizmet olarak öne çıkıyor.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

HGS BAKİYE SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

HGS GEÇİŞ İHLALİ SORGULAMAİÇİN TIKLAYINIZ!

TRAFİK CEZASI ÖDEME İÇİN TIKLAYINIZ!

TRAFİK CEZASI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

OGS ve KGS gibi ücretli geçiş sistemlerinde araç sürücülerinin kart bakiyesi yüklemeleri de oldukça sorunlu olabiliyordu. Ancak Hızlı Geçiş Sistemi’nde araç sürücüleri HGS bakiye yükleme işlemlerini sadece PTT şubelerinden değil anlaşmalı benzin istasyonlarından da kolaylıkla gerçekleştirebiliyor. Böylelikle de araç sürücülerinin HGS bakiye yükleme konusunda sorunlarla karşı karşıya kalmaması ve yüklemelerini daha pratik bir şekilde gerçekleştirebilmeleri sağlanabiliyor. HGS bakiye sorgulama hizmeti dijital platform üzerinde PTT HGS Müşteri Hizmetleri resmi web portalı üzerinden vatandaşa sunuluyor. Vatandaşlar internete erişim sağlayabildikleri her yerden bu online hizmet seçeneklerinden kolay bir şekilde yararlanabiliyor.

Haberin Devamı

Ancak araç sürücülerinin HGS kart bakiyesi durumunu öğrenebilmek için yapacakları HGS bakiye sorgulama işlemleri için PTT HGS online müşteri hizmetleri sistemine üye olmaları gerekiyor. Üyelik işlemlerinde sadece T.C. kimlik numarası, e-posta ve yeni bir şifre belirlenmesi yeterli oluyor. Böylelikle internete erişim sağlanabilen her yerden son derece pratik bir şekilde HGS bakiye sorgulama işlemiyle HGS bakiye durumunu öğrenebiliyor. Araç sürücüleri HGS kart bakiye yetersizliği gibi durumlar dolayısı ile geçiş ihlali gibi durumlar ile de karşı karşıya kalmıyor. Ancak bu tarz bir durumla karşı karşıya kalınması durumunda araç sürücüleri yine dijital platformda PTT HGS Müşteri Hizmetleri resmi web portalı üzerinde yer alan HGS geçiş ihlali sorgulama işlemlerini birkaç dakika içerisinde gerçekleştirebiliyor. Araç sürücüleri geçiş ihlallerinin bulunup, bulunmadığını veya bulunan geçiş ihlallerinin ayrıntılı bilgilerini HGS geçiş ihlali sorgulama işlemlerini sadece araç plaka bilgisini girerek, yapabiliyor.

Haberin Devamı

Trafik Cezası Nasıl Sorgulanır ve Kredi Kartıyla Ödenir mi?

Emniyet Genel Müdürlüğü trafik cezalarına ilişkin olarak vatandaşlara dijital platform üzerinde de online trafik cezası sorgulama hizmeti ile araç sürücülerine çok daha hızlı ve çok daha kolay bir şekilde trafik cezalarının bulunup, bulunmadığını sorgulayabilme imkanı sunuyor. İnternet üzerinden yapılan trafik cezası sorgulama işlemleri için vatandaşa sunulan 2 farklı sorgulama yöntemi bulunuyor.

Araç sürücüleri aklı teknolojiler ve ileri nesil teknolojik cihazlar yardımı ile internete bulunduğu her yerden kolay bir şekilde erişim sağlayarak trafik cezası sorgulama işlemlerini birkaç dakika içerisinde gerçekleştirebilme imkanına sahip olabiliyor. Tespit edilen trafik kuralı ihlallerinde, ihlal niteliğine göre trafik cezası araç sürücüsü durdurulmadan araç plakasına trafik cezası yazılarak, plakanın kayıtlı olduğu ikamet adresine trafik cezası beyanı posta yolu ile yapılıyor. Bu sebeple Emniyet Genel Müdürlüğü dijital platform üzerinde online trafik cezası sorgulama hizmetini vatandaşlara sunarak, trafik cezalarının olup, olmadığını ve olan trafik cezalarının ayrıntılı dökümlerini internet kolaylığında öğrenebilmelerine yardımcı oluyor.

Haberin Devamı

Dijital platform üzerinde yer alan Emniyet Genel Müdürlüğü resmi web portalından ya da Gelir İdaresi Başkanlığı’nın İnternet Vergi Dairesi portalından kolay bir şekilde gerçekleştirilebilmekte olan trafik cezası sorgulama işlemi günün her saatinde kullanılabiliyor. Emniyet Genel Müdürlüğü’nün resmi web sayfasında yer alan online hizmetler menüsündeki ‘Trafik Cezası ve Otopark Sorgulama’ ekranından trafik cezası sorgulama işlemleri gerçekleştirilebiliyor. Vatandaşlar Emniyet Genel Müdürlüğü’nün bu web sayfasında sadece birkaç dakika içerisinde ‘isim’, ‘soyisim’, ‘T.C. kimlik numarası’ ve ‘doğum tarihi’ bilgileri ile adlarına yazılmış olan herhangi bir trafik cezasının bulunup, bulunmadığını ve bulunan trafik cezalarının ayrıntılarını kolay bir şekilde öğrenilebiliyor. İnternet Vergi Dairesi’ndeki ‘Motorlu Taşıt Sorgulaması ve Kredi Kartı ile Ödeme’ ekranından gerçekleştirilebiliyor. Vatandaşlar internete erişim sağlayabildikleri her yerden son derece pratik bir şekilde online trafik cezası sorgulama işlemlerini GİB İnternet Vergi Dairesi resmi web sayfasından yapabiliyor. Bu sayfa içerisinde sorgulama işlemlerini ‘plaka(varsa özel plaka)’, ‘ T.C. kimlik numarası(yada vergi kimlik numarası)’ ve ‘tescil tarihi’ bilgilerinin eksiksiz ve düzenli olarak girilmesi gerekiyor.