Gündem HGS geçiş ihlali ve bakiye sorgulama işlemleri

HGS geçiş ihlali ve bakiye sorgulama işlemleri

30.03.2015 - 10:30 | Son Güncellenme:

HGS’ de geçiş ihlali ve bakiye sorgulaması yapmak artık çok kolay! Siz de online HGS bakiye sorgulama işlemini yaparak HGS bilgilerinize ulaşabilirsiniz. HGS bakiye sorgulama hakkında tüm detaylar haberimizde!

HGS geçiş ihlali ve bakiye sorgulama işlemleri

Türkiye’deki karayollarında bulunan OGS ve KGS ücretli geçiş köprü ve otoyol gişelerinin bulunduğu noktalarda zaten son derece yoğun olan trafik, araç sürücülerinin gişede kart okutmak için durması ile birlikte trafiğin durma noktasına kadar gelmesine yol açıyor. KGS ve OGS gişelerinin başta köprü ve otoyollardaki gişe noktalarında yaratmakta olduğu trafik kilitlenmesi dolayısı ile yeni nesil teknoloji tabanlı bir sistem de hizmet veren Hızlı Geçiş Sistemi (HGS)’ ye geçiş, geçtiğimiz yıl tüm Türkiye’de yapıldı.

Haberin Devamı

HGS BAKİYE SORGULAMA

HGS GEÇİŞ İHLALİ SORGULAMA

PTT Genel Müdürlüğü, Karayolları Genel Müdürlüğü ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından ortaklaşa yürütülen Hızlı Geçiş Sistemi projesi ile yeni nesil mobil teknolojinin sunduğu avantajlardan karayollarındaki köprü ve otoyol ücretli geçiş gişelerinde kullanılan sistemlerde de yararlanılabilmesi sağlanıyor. Hızlı Geçiş Sistemi’nde araç sürücüleri karayollarındaki köprü ve otoyol gişelerinde herhangi bir kart okutmadıklarından otomatik HGS bakiye limiti ile ödemelerini yaparak, geçebildiklerinden trafikte herhangi bir yoğunluğunun bu gişeler dolayısı ile yaşanmaması sağlanabiliyor.

Son yıllarda büyük bir hız ile gelişen mobil teknoloji ile birlikte HGS kartı alımlarının PTT şubelerinde araç ruhsatı ve kimlik ile yapılan bireysel başvuru ile alımlarda HGS çipli etiketi veriliyor. HGS bakiye hem HGS kartında hem de HGS çipli etiketinde ortak olarak kullanılıyor. HGS çipli etiketi aracın ön camının görünen bir noktasına yapıştırılarak, HGS gişelerinden yapılan geçişlerde otomatik okuma ile araçların durmaması sağlanarak, trafikteki yoğunluğun önüne geçilebiliyor. HGS bakiye yönetiminde de PTT Müşteri Hizmetleri’nin pratik hizmetleri bulunuyor.

Haberin Devamı

Özellikle de araç sürücülerinin HGS kartı alımlarında vermiş oldukları cep telefonu numarasına kısa mesaj ile HGS bakiye azalması ve tükenmesinde bildirim gönderiliyor. Ayrıca araç sürücüleri HGS kartlarındaki bakiye sorgulamalarını da PTT Müşteri Hizmetleri Destek Hattı’nı arayarak veya PTT şubelerine giderek yapabiliyor. Gelişen internet teknolojisinin yaygınlaşması ile birlikte PTT Müşteri Hizmetleri internet sayfasından da HGS bakiye sorgulama işlemleri yapılabiliyor.

HGS kartınızda bulunan bakiyeni güncel durumunu sorgulayabilmeniz için dijital ortamda yer alan PTT Müşteri Hizmetleri ekranındaki müşteri destek bölümünden ‘üyelik’ sayfasına erişerek ‘T.C. kimlik numarası’, ‘e-posta adresi’ ve ‘şifre belirleme’ işlemleri ile üye olabilir ve sorgulamayı yapabilirsiniz. Hızlı Geçiş Sistemi’nde bulunan bu bakiye yöntemi hizmetleri ile artık bakiyenizin sürpriz bir şekilde yetersiz kalması veya tükenmesi gibi durumlar ile karşı karşıya kalmıyorsunuz.

Haberin Devamı

PTT Müşteri Hizmetleri’nin internet sayfasından online HGS geçiş ihlali sorgulama işlemlerini de yaparak HGS gişelerinden yaptığınız bakiye yetersizliği veya tükenmesi gibi çeşitli durumlardan kaynaklı yasadışı geçişlerinizden doğan cezanızın bulunup bulunmadığını da öğrenebilirsiniz. HGS geçiş ihlali sorgulama işlemini dijital ortamda bulunan PTT Müşteri Hizmetleri internet sayfasındaki geçiş ihlali sorgulama ekranından sadece aracınızın plakasını girerek kolayca yaparak, cezanızın olup olmadığını ve olan cezalarınızın ayrıntılarını öğrenebilirsiniz.