Gündem HGS Geçiş İhlali ve Trafik Cezası Sorgulama nasıl yapılır?

HGS Geçiş İhlali ve Trafik Cezası Sorgulama nasıl yapılır?

23.11.2015 - 21:31 | Son Güncellenme:

HGS geçiş ihlali sorgulama, trafik cezası sorgulama, HGS bakiye sorgulama ve yükleme işlemleri online olarak yapılan hizmetlerdendir. Bu işlemler hakkında detaylı bilgi haberimizde.

HGS Geçiş İhlali ve Trafik Cezası Sorgulama nasıl yapılır

Gelişen teknolojinin hayatın her alanında sağladığı önemli kolaylıklar ve avantajlar bulunduğu gibi beraberinde getirdiği yeni sorun ve ihtiyaçlarda bulunuyor. Bu durumun en somut örneklerinden birisi de trafikte artan araç sayısı dolayısıyla karayollarındaki köprü ve otoyol ücretli geçiş gişelerinin yetersiz kalması ve eskide kalan sistemleri dolayısıyla trafiğin oldukça sıkışmasıdır. PTT Genel Müdürlüğü, Karayolları Genel Müdürlüğü ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından ortaklaşa yürütülen çalışma ile Hızlı Geçiş Sistemi geliştirilerek, tüm Türkiye’deki karayollarında bulunan otoyol ve köprü ücretli geçiş gişelerinde kullanılmaya başlandı. Daha modern bir sistem yapısına sahip olan Hızlı Geçiş Sistemi’nde online HGS bakiye sorgulama gibi yan hizmetler ile araç sürücülerine önemli avantajlar sağlanıyor.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

HGS BAKİYE SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

HGS GEÇİŞ İHLALİ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

TRAFİK CEZASI ÖDEME İÇİN TIKLAYINIZ!

TRAFİK CEZASI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Trafikteki yoğun araç sayısının ücretli geçiş gişelerinde araç durdurma ve kart okutma gibi durumlara sebep olan OGS ve KGS gibi ücretli geçiş sistemleri yerine kullanılmaya başlanan Hızlı Geçiş Sistemi mobil teknolojisiyle, araçların ön camına yapıştırılan HGS etiketiyle iletişime geçerek, aracın durmasına gerek olmadan ödemeyi alarak, seri geçişlerin yapılmasını sağlıyor. Bu durum trafikte ücretli geçiş gişelerindeki bu vakit kaybı dolayısıyla trafik sıkışıklığının yaşanmaması sağlanabiliyor. Dijital platform üzerinde yer alan HGS bakiye sorgulama hizmeti ise araç sürücülerinin seri geçişler yaptığı HGS ücretli geçiş gişelerinde bakiye yetersizliği nedeni ile geçiş ihlalleri ile karşı karşıya kalmaması sağlanıyor. Araç sürücüleri internet üzerinde yer alan PTT HGS Müşteri Hizmetleri web sayfasından online HGS geçiş ihlali sorgulama sayfasından geçiş ihlallerinin bulunup, bulunmadığının kontrolünü de yapabiliyor.

Haberin Devamı

Araç sürücüleri PTT HGS Müşteri Hizmetleri web sayfasında HGS bakiye sorgulama işlemlerini sadece üye olarak yapabiliyor. Bu sebeple de araç sürücülerinin üyelik ekranında gerekli bilgiler kısmını doldurarak, sisteme üye olmaları gerekiyor. Üyelik işlemlerini yapan araç sürücüleri online HGS bakiye sorgulamasını dakikalar içerisinde yaparak, güncel HGS bakiye limitini öğrenebiliyor. Dijital hizmetler sadece bununla sınırlı kalmayarak, dijital platform üzerinde trafik cezası sorgulama işlemleri de Emniyet Genel Müdürlüğü’nün web sayfası üzerinden yapabiliyor. Araç sürücüleri ayrıca trafik cezalarının bulunup, bulunmadığının kontrolünü internet üzerinde Gelir İdaresi Başkanlığı’nın İnternet Vergi Dairesi web sayfasından yapabiliyor. GİB İnternet Vergi Dairesi web sayfasında online yapılan trafik cezası sorgulamasının yanı sıra online trafik cezası ödeme işlemleri de yapılabiliyor.

Haberin Devamı

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün resmi web sayfasındaki online hizmetler menüsünde yer alan ‘Trafik Cezası ve Otopark Sorgulama’ ekranından son derece pratik bir şekilde trafik cezası sorgulaması gerçekleştirilebiliyor. GİB İnternet Vergi Dairesi’nin bu sorgulama ekranında trafik cezası sorgulama işlemleri için öncelikle ‘plaka(varsa özel plaka), ‘T.C. kimlik numarası/vergi kimlik numarası’ ve ‘tescil tarihi’ bilgilerini girmeleri yeterli oluyor. GİB İnternet Vergi Dairesi web sayfasında yapılan bu trafik cezası sorgulamasında tespit edilen trafik cezaları için kredi kartı ile online ödemede yapılabiliyor.