Gündem HGS geçiş ihlalini nasıl sorgularım?

HGS geçiş ihlalini nasıl sorgularım?

20.07.2016 - 09:06 | Son Güncellenme:

HGS geçiş ihlali sorgulama işlemi internet üzerinden kolay şekilde yapılabiliyor. HGS geçiş ihlalinin yanı sıra HGS kart bakiyesi de aynı sistem üzerinden öğrenilebilmektedir. HGS geçiş ihlali ve bakiye sorgulama işlemleri PTT’ye ait resmi internet sitesi üzerinden gerçekleştirilmektedir.

HGS geçiş ihlalini nasıl sorgularım

HGS sisteminden yararlanabilmek için bir HGS kartınızın olması gerekmektedir. Kartınızı herhangi bir PTT şubesinden alabilirsiniz. Etiket şeklinde olan HGS kartınızı aracınızın ön camına yapıştırdığınız takdirde, geçişler sırasında etiketinizin üzerindeki barkod sayesinde durmanıza gerek kalmadan geçiş işlemi ücretiniz kesilmektedir. Bu işlem ücretinin kesilmemesi veya kartınızda yeterli bakiye olmaması durumunda ilk 15 gün içerisinde kartınıza yeterli miktarı ödemeniz gerekmektedir. Bu ücreti ödemediğiniz takdirde geçiş ihlali cezanız adınıza kayıtlı olarak geçmiş olacaktır. Geçiş ihlali sorgulama işlemini kullanarak üzerinize kayıtlı herhangi bir ceza olup olmadığını görebilirsiniz. Yazımızın devamında bu işlemi nasıl yapabileceğinizi anlatmış bulunmaktayız.

HGS BAKİYE SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

HGS GEÇİŞ İHLALİ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Geçiş İhlali Sorgulama işlemini internet üzerinden yapabilmek için ilk olarak internet üzerinde bulunan HGS müşteri hizmetleri platformuna giriş yapmanız gerekmektedir. Ancak üyeliğiniz bulunmuyorsa önce site üzerinde üyeliğinizin olması gerekmektedir. Üye olmak için giriş panelinde bulunan “Üye Olun” seçeneğine tıklayınız. Açılacak olan üye olma alanında bulunan başvuru formunu doğru ve eksiksiz bir şekilde doldurunuz. Başvuru formunu doldurup onayladığınızda sisteme girişinizi gerçekleştirmiş olacaksınız. Buradan bakiyenizi sorgulayabilirsiniz. Aynı zamanda PTT resmi internet şubesi müşteri hizmetleri sayfası üzerinden de bakiye sorgulama işlemi yapabilmeniz mümkündür.

Diğer bir yöntem ise PTT şubelerinden yani postanelerden öğrenilen bakiye sorgulama işlemidir. Herhangi bir PTT şubesine giderek talepte bulunup, bakiyenizi sorgulatabilirsiniz. Hatta bazı benzin istasyonları ve marketlerden de HGS kartınızın bakiyesini ve HGS kartınıza TL yükleme işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

E-Devlet sistemi üzerinden de HGS geçiş ihlali sorgulama işlemi yapılmaktadır. E-Devlet sistemi şifreli bir sistemdir. Bu nedenle işleminizi E-Devlet sistemi üzerinden yapabilmek için şifre edinmeniz gerekmektedir. Şifrenizi PTT şubelerinden kimlik bilgileriniz ve 2 TL işlem ücreti karşılığında edinebilirsiniz. Şifrenizi aldıktan sonra yapacağınız şey çok basittir. İlk olarak E-Devlet sisteminin geçiş ihlali sorgulama ile ilgili sayfasına gitmeniz gerekmektedir. Sayfaya giriş yapabilmek için “Kimliğimi Şimdi Doğrula” seçeneğine tıklayınız. Daha sonra açılacak olan sayfadaki boşluklara T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi yazınız. Bilgilerinizi tamamladıktan sonra “Sisteme Giriş Yap” seçeneğine tıklayınız. Açılacak olan yeni sayfadaki konu ile ilgili istenecek olan bilgileri doldurunuz. Böylelikle işleminizi E-Devlet sistemi üzerinden yapmış olacaksınız.

HGS geçiş ihlali cezanızı ödeyebilmek için bir banka seçmenize gerek yoktur. Günümüzde neredeyse bütün bankalar HGS ile ilgili işlemlerinizi yapmaktadır. Ceza ödeme gibi işlemlerinizi de ülkemizde neredeyse bütün bankalar aracılığı ile yapabilmeniz mümkündür. İnternet üzerinden de yapabileceğiniz resmi siteler bulunmaktadır. Yalnız bu işlemlerinizi sadece kredi kartı üzerinden yapabilirsiniz. Banka kartları veya maaş kartları kabul edilmemektedir.

HGS İletişim Bilgileri:

HGS ile ilgili sorunlarınız ve görüşleriniz için hgs@kgm.gov.tr e-posta adresine masaj atabilirsiniz.

Ya da telefon üzerinden faks ile iletişime geçmek isterseniz;

0 312 801 04 04,

0 312 801 05 05

0 312 801 06 06 numaralı fakslara veya

444 11 17 Çağrı Merkezi numarasına başvurabilirsiniz.