Gündem HGS nasıl ve nereden alınır? HGS geçiş ihlali sorgulama

HGS nasıl ve nereden alınır? HGS geçiş ihlali sorgulama

20.04.2018 - 15:23 | Son Güncellenme:

Köprü veya ücretli yolları kullanmak istediğinizde belirli bir ücret ödemeniz gerekmektedir. Bu ücrette HGS’den alınmaktadır. Bu yüzden aracınız var ise ve düzenli bir kullanım sağlıyorsanız HGS almanız gerekir. Eğer HGS yok ise geçişleriniz yüksek ücret üzerinden ceza olarak plakanıza yansır. Bu tarz durumlarla karşılaşmamak için HGS kullanmanız gerekir. HGS almanız için yapmanız gereken yol haritasını sizinle paylaşıyoruz.

HGS nasıl ve nereden alınır HGS geçiş ihlali sorgulama

HGS nereden alınır ve nasıl kullanılır?

HGS almak istediğinizde ilgili bankalara başvuru yapabilir ve alım yapabilirsiniz. Bankalar HGS konusunda size yardımcı olmaktadır ve bakiye yükleme işleminde de kredi kartınız ile otomatik dolum işlemi gerçekleşebilmektedir. Ayrıca ilgili PTT şubelerinden de alım yapabilmektedir. Bunun için araç ruhsatınızı göstermeniz yeterli olacaktır. Gerekli tanımlama yapıldıktan sonra HGS etiketinizi aktif olarak kullanabilirsiniz. Bu etiketi aracınızın ön cam kısmına yapıştırarak HGS’yi kullanabilirsiniz. Paralı yolları tercih ettiğinize HGS etiketiniz okunacak ve bakiye içerisinden düşecektir.

HGS ceçiş ihlali sorgulaması nasıl yapılır?

HGS etiketinizi aktif olarak kullanıyorsunuz ancak yetersiz bakiye ihtimalinden ötürü paralı yollardan veya köprülerden geçiş ihlali yaparak geçip geçmediğinizi kontrol etmek istiyorsunuz. Bunun için yapmanız gereken https://hgsmusteri.ptt.gov.tr adresine giriş yapmak olacaktır. Burada araç plakanızı girerek her alan için ayrı bir sorgulama yapabilirsiniz. Eğer geçiş ihlali mevcut ise ayrıntılı olarak görebilirsiniz. Hangi tarihte ve saatte geçiş yaptığınız aktif olarak görüntülenecektir. Herhangi bir bilgiye ulaşamazsanız bu durum geçiş ihlali yapmadığınızı gösterir.

HGS bakiye basıl yüklenir?

HGS aktif olarak kullanılıyor ise bakiye yükleme ile uğraşmak istemezseniz hesabınızdan veya kredi kartınızdan otomatik dolum talimatı verebilirsiniz. Belirli bir tutara düşünce bakiyeniz otomatik olarak yenilenir. Bu sayede sizde bakiye yükleme sorunu ile uğraşmak zorunda kalmaz ve vakit kaybetmezsiniz. Ayrıca, bankadan ya da PTT şubelerinden de bakiye yüklemesi gerçekleştirebilirsiniz. Bu sayede daha sağlıklı ve güvenli bir işlem yapabilirsiniz.

Yazarlar