Gündem Hikmet Abi’siz geçen 4 yıl

Hikmet Abi’siz geçen 4 yıl

22.10.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Milliyet Gazetesi Yayın Koordinatörü ve yazarı gazeteci Hikmet Bila, ölümünün 4. yıldönümünde mezarı başında anıldı.

Hikmet Abi’siz geçen 4 yıl

Usta gazeteci Bila’nın Ulus Mezarlığı’ndaki anma törenine ailesi ve meslektaşları katıldı. Hikmet Bila’nın kardeşi olan gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Fikret Bila, ağabeyi ve meslek büyüğü Hikmet Bila için yaptığı konuşmada, “Ben doğrusu hâlâ kaybettiğimize inanamıyorum. Alışamadım, kabullenemedim. Çünkü benim için sadece abi değildi, arkadaştı, meslek büyüğüydü. Sadece mesleki değil, bütün konularda danışırdım kendisine. Düşünce dünyamda da ona danışırdım. Zaman zaman hâlâ kendimi ona danışırken buluyorum. Karşılıklı konuşuyoruz. Çok mütevazı bir insandı. Ayaklı kütüphane gibiydi. Bir de bildiği şeyleri paylaşmayı, gençlere öğretmeyi severdi. Çok gazeteci meslektaşımızın yetişmesinde emeği olmuştur. Ruhu şad olsun” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Hikmet Bila’nın eşi Gülde Bila da eşini çok özlediğini belirtti. “Bazen düşünüyorum bu günlerde yaşasaydı nasıl konuşurduk diye. Herhalde, ülkenin halinden rahatsız olduğunu, çok üzüldüğünü söylerdi. Oğluyla gurur duyardı” diyen Gülde Bila, eşine olan özlemini şöyle dile getirdi: “Bazen ben bir şeyi unuttuğum, hatırlayamadım zaman ‘Hikmet’e sorayım’ diye aklımdan geçiyor. Sonradan da çok üzülüyorum soramadığım için.”

Anma töreninde konuşan Milliyet yazarı Doğan Heper de, Hikmet Bila ile yıllarca birlikte çalıştıklarını belirterek, “Bila gibi gazetecilerin Milliyet’in saygınlığını artırdığını ifade ederek, “Belki bu dönem de Milliyet’te aynı şey var ama ben Hikmet Bila’nın dönemini de hatırlıyorum. Saygınlıkları sonsuzdu, ruhu şad olsun” dedi.

Haberin Devamı

Anma törenine Bila’nın oğlu NTV muhabiri Baran Bila’nın yanı sıra Milliyet Yayın Koordinatörü Ercüment Erkul, yazar Tunca Bengin, Haber Müdürü Azmi Yılmaz, Ekonomi Servisi Müdürü Şükrü Andaç, Fotoğraf Servisi Müdürü Bünyamin Aygün ve Ankara Temsilci Yardımcısı Tolga Şardan katıldı.

Yazarlar