Gündem Hipster buluşmasında IŞİD alarmı!

Hipster buluşmasında IŞİD alarmı!

14.10.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

İsveç’te fotoğraf çekimi için toplanan bir hipster grubu IŞİD üyelerine benzetilince yetkilileri harekete geçirdi. ‘Sakallı Hainler’ isimli grup terörist değil ‘hayırsever’ olduklarını söyledi

Hipster buluşmasında IŞİD alarmı

İsveç’in Jönköping bölgesinde fotoğraf çekmek için Brahehus Kalesi’nin önüne giden ‘Sakallı Hainler’ isimli hipster grubu polisi alarma geçirdi. Hepsi uzun sakallı olan grup üyelerini siyah bir bayrağının önünde fotoğraf çekilirken gören ve IŞİD üyesi olduklarını düşünen bölge sakinlerinin çağrısı üzerine polis olay yerine geldi. Grup üyesi Andreas Fransson, “Araçla geçen birisi IŞİD teröristlerinin bir toplantısı olduğunu düşünmüş” dedi.

Haberin Devamı

Polisler de şaşırdı

Olay yerine geldikten kısa bir süre sonra şaşkınlık yaşayan ve siyah bayrağın arkasına toplanan grup üyelerinin IŞİD teröristi olmadığını anlayan İsveç polisinin gülerek olay yerinden ayrıldığı öğrenildi. Fransson, “ABD’de kurulmuş bir birliğin parçası olan bir klübe üyeyiz. Bu grubun ismi ‘Sakallı Hainler’ ve bu grup haksızlığa, homofobiye, ırkçılığa ve baskıya karşı savaşıyor. Bu komik bir olaydı fakat grubun hayırseverliği düşünüldüğünde IŞİD’e benzetilmiş olmak utanç verici bir durum” dedi. Bayrağın renginin ülkeden ülkeye değişiklik gösterdiği, İsveç’teki ‘Sakallı Hainler’in ise bayrak için siyah renk seçtikleri öğrenildi.