Ekonomi Hisse geri alımından 55 şirket yararlandı

Hisse geri alımından 55 şirket yararlandı

20.08.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Vahdettin Ertaş, ‘15 Temmuz’ sonrasında, 22 Temmuz’dan bu yana piyasaların normal işleyişine döndüğünü ve bu tarihten itibaren ilave bir tedbir alma ihtiyacı duymadıklarını söyledi.

Hisse geri alımından  55 şirket yararlandı

Ertaş, “Piyasaları yakından izlemeye devam ediyoruz. Herhangi bir kanunsuz işlem tespit edersek gereğini yaparız” dedi.
Hisse geri alım sınırının kaldırılması sonrası, birçok şirketin harekete geçtiğini anlatan Ertaş, 55 şirketin bu karardan yararlandığını, alımlar yaptığını ve yapmaya devam ettiğini açıkladı.

Değişiklik yapıldı

Sermaye Piyasası Kurulu, 22 temmuz tarihinde, tüm halka açık şirketlerin, özel durum açıklaması yapmak kaydıyla herhangi bir limit söz konusu olmaksızın borsada kendi paylarının geri alımını gerçekleştirebileceğini duyurmuştu.
SPK Başkanı Ertaş, kurulacak Türkiye Varlık Fonu’nun, para ve sermaye piyasalarına yapacağı katkının çok önemli olacağını vurguladı.

Başkan Ertaş, “Bu katkıyı en çok piyasalarda volatilitenin yüksek olduğu dönemlerde döviz, para ve sermaye piyasalarımızda stabilizasyonu sağlayarak verecek, yeni ve çok güçlü bir oyuncu olarak piyasalarımızda milli bir duruşla yer alacak, yatırımcılarımıza daha güvenli bir ortam tesis edecektir” diye konuştu.

Güven fonu yolda

Fonun hayata geçirilmesinin Türkiye’nin 2023 hedeflerine ulaşmasında çok önemli bir kilometre taşı olmasını da öngördüklerini ifade eden Ertaş, BES’te biriken 56 milyar lira, İşsizlik Fonu’nda biriken 100 milyar lira gibi Türkiye Varlık Fonu’nun da kısa sürede hızla büyüyerek Türkiye’nin zenginliği ve refah seviyesinin daha da artırılmasına katkı sağlayacağı yönünde görüş bildirdi.

Yazarlar