Teknoloji Hızlı Şarj Lideri Oppo VOOC Teknolojisi Nedir?

Hızlı Şarj Lideri Oppo VOOC Teknolojisi Nedir?

28.04.2016 - 15:06 | Son Güncellenme:

Akıllı telefonların en önemli alım kriterinin “pil gücü” olduğu bir dönemden geçiyoruz. Peki Oppo’nun geliştirdiği ve bir anda efsane haline gelen bu VOOC Teknolojisi Nedir

Hızlı Şarj Lideri Oppo VOOC Teknolojisi Nedir

Oppo‘nun Find 7 ile bizleri tanıştırdığı VOOC teknoloji sayesinde akıllı telefonların oldukça hızlı şekilde şarj edilebilmesi sağlanıyordu. Şu an satılan amiral gemisi telefonların da hızlı şarj özellikleri var ama 3000 mAh pil gücüne sahip akıllı telefonların 100 dk civarında şarj olmasını ne kadar “hızlı şarj” olarak değerlendirirsiniz bunun takdirini de siz değerli okuyucularımıza bırakıyoruz. Birçok okuyucumuz bizlere VOOC Teknolojisi Nedir diye soruyor.

Haberin Devamı

Oppo‘nun geliştirdiği VOOC teknolojisi sayesinde 3000 mAh pil gücüne sahip olan Find 7 52 dk civarlarında şarj olabiliyordu ve bu rakam şu anda piyasada olan ve Quick Charge 3.0 destekli rakamların tam 2 katı performans anlamına geliyor. Bu şarj teknolojisi daha fazla amper gücü sayesinde daha fazla Watt sağlanması prensibine dayanıyor. Fazla kafanızı karıştırmak istemesekte akıllı telefonların pillerinin hızla şarj olabilmesi için Watt gücüne ihtiyaç duyduğunu belirtelim. Bunu en basit tabirle şöyle hesaplayabiliriz.

Watt gücünü hesaplamak için Amper ve Volt gücünü çarpmamız gerekiyor.

Bir USB girişi 5 Volt ve 0,5 Amper güç sunar. Bu da 2,5 Watt‘a eşittir ve sıradan bir şarj aletinin 9 Watt güç sunduğu düşünüldüğünde USB’den şarjın neden daha geç olduğu rahatlıkla anlaşılabilir

Haberin Devamı
Oppo VOOC Teknolojisi Nedir?

Yeni nesil Quick Charge 3.0 destekli telefonlarda ise 5 Volt 2,5 Amper güç sunuluyor. Bu da 12,5 Amper anlamına geliyor. Oppo‘nun yeni nesil VOOC teknolojisi ise bize 5 Volt, 4 Amper güç sunuyor; bu da 20 Watt demek. Bu da diğer hızlı şarj adaptörlerinden ortalama %65 daha fazla güç anlamına gelmektedir. İşte bu güç Oppo‘nun en önemli avantajı.

Burada en önemli soru ise bunu neden Oppo hariç hiçbir üretici yapmıyor. Bu noktada VOOC teknolojisinin belki patenti belki de kendi içindeki teknolojinin gelişim sürecinden dolayı hızlı şarj teknolojisi sadece Oppo‘nun tekelinde.

Bakalım önümüzdeki dönemde büyük üreticiler de gerçekten hızlı şarj edilebilen telefonlar üretebilecek mi?

HTC 10 Quick Charge 3.0 Ne Kadar Hızlı?


Yazarlar