Gündem HÖH’e ‘DOST!’ desteği

HÖH’e ‘DOST!’ desteği

29.03.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bulgaristan’da geçtiğimiz pazar günü yapılan seçimlerde yüzde 4 barajını aşamayan DOST Birliği’nin otobüslerle Türkiye’den getirdiği soydaşların rakip partiye oy verdiği öne sürüldü.

HÖH’e ‘DOST’ desteği

Bulgaristan’ın önde gelen gazetelerinden 24 Chasa’nın haberine göre, Türkiye’den DOST’un tuttuğu otobüslerle Kırcali’ye gelen soydaşların yüzde 30 ila 40’ı oylarını rakip Türk partisi Hak ve Özgürlükler Hareketi’nden (HÖH) yana kullandı. Gazetenin haberine göre HÖH Kırcali genelinden 39 bin oy aldı.

Kırcali genelinde oyların yüzde 44’ünü alan HÖH yine de bir önceki seçimlere göre oyları 20 bin azalırken, DOST Birliği 19 bin 718 oy aldı. Türkiye’den kalkan otobüslerin yarısının Kırcali bölgesine gittiği belirtilirken, bu otobüslerle gelen en az 3-4 bin kişinin HÖH’e oy verdiği öne sürüldü. Başka bir kaynak ise DOST için oy vermeye gelenlerin buradaki yakınları tarafından ikna edildiklerini düşündüğünü belirtti.

Bu arada DOST Partisi lideri Lütvi Mestan dün seçim sonuçlarına itiraz edeceklerini duyurdu. Anayasa Mahkemesi’ne başvuracaklarını söyleyen Mestan, seçimlerin şeffaf ve adil olmadığı gerekçesiyle iptalini isteyeceklerini bildirdi.