Gaziantep Hollanda'nın Skandal Tavrına Tepkiler

Hollanda'nın Skandal Tavrına Tepkiler

13.03.2017 - 18:06 | Son Güncellenme:

Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclisi, ortak bir bildiriyle Hollanda'nın tavrını kınadı

Hollandanın Skandal Tavrına Tepkiler

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclisi, ortak bir bildiriyle Hollanda'nın diplomatik skandala neden olan uygulamalarına tepki gösterdi.

Haberin Devamı

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Osman Toprak başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda gündem maddeleri görüşülerek bazıları onaylandı, bazıları ilgili komisyonlara havale edildi.

Mecliste grubu bulunan siyasi partilerin temsilcileri Hollanda'nın, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'ya uyguladığı tavrı bir bildiriyle kınadı.

AK Parti Meclis Üyesi Alparslan Gökçek tarafından okunan bildiride, tarihi soykırımlarla dolu Hollanda'nın geçmişten aldığı mirası bugüne taşımaya devam ettiğine değinildi.

Bildiride, özetle şunlar kaydedildi:

"Bosna-Sırp Savaşı'nda Birleşmiş Milletler Barış Gücü komutası kendisinde olduğu dönemde teslim edilen masum sivil halkın Sırplar tarafından katledilmesine müsaade eden Hollanda'nın bakanlarımıza göstermiş olduğu, diplomatik nezaket ve teammüllerden uzak, ırkçı ve faşizan tutumu kınıyoruz."