Cadde Hollywood'da ödül alan Türk oyuncu: Yürüyeceğiniz yolu siz belirleyin

Hollywood'da ödül alan Türk oyuncu: Yürüyeceğiniz yolu siz belirleyin

07.12.2016 - 09:45 | Son Güncellenme:

Hollywood'un en önemli yarışmalarından birinde ‘En İyi Drama Dizisi Senaryosu’ dalında birinci olan Fırat Temir, mezunu olduğu Bilfen Çamlıca Anadolu Lisesi'nde öğrenciler ile söyleşi gerçekleştirdi.

Hollywoodda ödül alan Türk oyuncu: Yürüyeceğiniz yolu siz belirleyin

Oyunculuk ve senaryo yazarlığının yanı sıra üniversite öğrenimine de devam eden Fırat Temir, mezun olduğu Bilfen Çamlıca Anadolu Lisesi’nde öğrencilerle buluşarak, hem anılarını tazeledi hem de başarı yolcuğundan bahsetti.

Haberin Devamı

Öğretmenleri tarafından hazırlanan sürpriz videoların ve lise yıllarına ait fotoğrafların ekrana yansımasıyla duygusal anlar yaşayan Fırat Temir, yakın arkadaşları ve öğretmenleri ile tekrar bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadı.

Öğrencilerin sorularını yanıtlayan Temir, "Yürüyeceğiniz yolu siz belirleyin ve insanların olumsuz yorumlarının sizi hedeflerinizden alıkoymasına izin vermeyin” dedi.

Ödüllü senaryosunun dizi çekimine 2017’nin ilk aylarında başlanacağı müjdesini veren genç isim, Bilfenli öğrencilerle hem setlerde hem de okul organizasyonlarında tekrar bir araya gelmekten mutluluk duyacağını belirtti.

'EN İYİ DRAMA DİZİSİ SENARYOSU' ÖDÜLÜ

'Benim İçin Üzülme' ve 'Hayat Ağacı' dizileriyle yıldızını parlatan genç oyuncu, 17 Ağustos 1999 depremini yaşamış bir gencin hikâyesini (Elimde Değil / Quake) anlatan senaryosu ile Hollywood’da 'En İyi Drama Dizisi Senaryosu' ödülünün sahibi oldu.

Haberin Devamı

8 Ağustos 1989'da İstanbul'da doğan ve Ortaöğrenimini Bilfen Çamlıca Anadolu Lisesi’nde tamamladıktan sonra üniversite eğitimi için sporcu bursuyla Kanada'ya giden Temir, daha sonra Türkiye’ye dönerek Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü’nde okumaya başladı. Ardından dizi sektöründe oyunculuğu ile de büyük beğeni kazandı.