Kültür Sanat Hollywood yıldızlarının yeni projeleri hız kesmiyor

Hollywood yıldızlarının yeni projeleri hız kesmiyor

28.04.2006 - 00:00 | Son Güncellenme:

Hollywood’un ünlü yıldızları yeni projelerde boy göstermeye hazırlanıyor. Sinema sektörünün önde gelen yayın organı Variety’nin haberlerine göre, yıldızlar önümüzdeki aylarda yeni filmler için kamera karşısına geçecek

Hollywood yıldızlarının yeni projeleri hız kesmiyor

Lionsgate şirketi, Rusya doğumlu yazar Ayn Rand’ın 1957’de okurla buluşan "Atlas Vazgeçti-Atlas Shrugged" adlı romanının yayın haklarını Howard ve Karen Baldwin’den satın aldı.

Bu romandan beyazperdeye aktarılacak yapımda ise son yılların en gündemdeki Hollywood çifti Brad Pitt ile Angelina Jolie’nin kamera karşısına geçmesi planlanıyor. Jolie ile Pitt’in, Rand’in büyük hayranı olduğu ve romanın kadın kahramanı Dagny Taggart ile romandaki ideal insan tanımı olan John Galt’ı canlandırması düşünülüyor.

Vahşi kapitalizm ile bireyselliği eleştiren felsefik tarihi roman "Atlas Vazgeçti", toplam 1100 sayfalık üç bölümden oluşuyor. Rand romanında, kendi dünya görüşü ve felsefesi doğrultusunda, Amerika’nın girdiği ekonomik bir bunalım ve sonrasında yaşanan çöküşte yaşanabilecekleri değerlendiriyor.
     
"CARRIE" KORKU FİLMİNDE OYNAYACAK
"Sex and the City" dizisinin ünlü Carrie Bradshaw karakteri Sarah Jessica Parker ise korku filminde oynamaya hazırlanıyor. Yapımcılığını Sony’nin üstleneceği "Vacancy" adlı gerilim filmi, bebeklerini kaybeden bir çiftin bir motelde tatil yapmak üzere yola çıkmalarını ve burada başlarından geçenleri konu alıyor. Filmin yönetmeni ve diğer oyuncuları henüz belirlenmedi.
     
O BİR EFSANE
Ünlü aktör Will Smith de "I am Legend" adlı yapımda rol almaya hazırlanıyor. Warner Bros. şirketinin Richard Matheson’ın öyküsünden beyazperdeye taşıdığı yapımın yönetmenliğini Francis Lawrence üstlenecek. Senaryosunu Akiva Goldsman’ın kaleme aldığı filmde Will Smith, kıyametin eşiğindeki dünyadaki son sağlıklı insanı canlandıracak. Filmin çekimlerine 2007 yılı başında New York’ta başlanması planlanıyor.

Yazarlar