Teknoloji Honor 10, dünya çapında satış rekorları kırıyor

Honor 10, dünya çapında satış rekorları kırıyor

13.07.2018 - 16:21 | Son Güncellenme:

Honor, Avrupa ve Asya'daki tüketiciler arasında son derece popüler olduğunu kanıtladı. İki aydan kısa bir süre içerisinde Huawei'nin alt şirketi Honor, 3 milyondan fazla cihaz sattı. Bu şirketin hızlı bir şekilde büyümesine yardımcı oldu.

Honor 10, dünya çapında satış rekorları kırıyor

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Honor 10, 2.999 TL fiyat etiketiyle Türkiye pazarına girdi. Honor 10, özellikle Avrupa ve Asya pazarında önemli satış rakamlarında ulaştı. Sadece 2 ayda, 3 milyon adet cihaz satıldı.

Honor, Çin hariç tüm pazarlardaki sevkiyatları içeren uluslararası satış hacmini, 2018'in ilk altı ayında yıllık % 150'lik bir artışla büyüterek, Avrupa'da da varlığını kanıtladı. Örneğin, İngiltere'de, şirketin satış hacmi % 200 artarken, İspanya'daki sevkiyatlar 5 kat yükseldi. Ayrıca Honor 10 modelinin ardından Honor, Rusya'da Apple'ı geride bırakarak Samsung'un arkasında ikinci sıraya yerleşmeyi başardı.

Honor 10, dünya çapında satış rekorları kırıyor

Tüm bu rakamlara ek olarak, yılın ilk yarısında da Hindistan'ın en hızlı büyüyen markası olan Honor, satışlarını % 300 artırırken, Çin'in kendi iç pazarında yükseldiğini belirtmek gerek.

Haberin Devamı

İleriye dönük olarak, Honor önümüzdeki beş yıl içinde mobil alanda en büyük ilk üç markadan biri olmak. Başarılı olursa, akıllı telefon pazarındaki ana şirket Huawei'nin konumunu sağlamlaştıracak ve Samsung'u geçip birinci sıraya oturma konusunda büyük rol oynayacak.