Teknoloji HP’den Şaşırtan Yenilik

HP’den Şaşırtan Yenilik

21.04.2016 - 14:10 | Son Güncellenme:

Bu ayın başında HP yeni göz alıcı dizüstü bilgisayarı Spectre 13’ü tanıttı. Oldukça dikkat çeken bu modelde bir de değişiklik yer alıyor.

HP’den Şaşırtan Yenilik

Keskin bir görünüme ve minimalist bir tasarıma sahip olan dizüstü bilgisayarın HP logosu klasik logodan daha farklı ve o da bilgisayar gibi minimalist bir yapıya sahip. İlk olarak Spectre’de karşımıza çıkan dört diagonal çizgiden oluşan logo tasarımcılardan tam not aldı.

Haberin Devamı

Yeni tasarım logo Spectre ile beraber markanın lüks sınıf bilgisayar ailesini oluşturan Envy modelinde de yer alacak. Hewlett – Packard‘ın marka değişimi Aralık 2008’e dayanıyor. Teknoloji devi, İngiliz tasarım ajansı Moving Brands ile beraber şirketin tasarımını tamamen değiştirmeye başlamıştı. Bugün San Francisco, New York ve Zürih’te yer alan Moving Brands o zamanlar sadece Londra merkezli bir ofisti. HP’nin stüdyo ile beraber çalışmasından itibaren operasyonlarını farklı şehirlerde yürütmeye başladı.

Moving Brands CEO’su Mat Heinl bilgisayar üreticisinin marka değişiminden sorumlu olan takıma bizzat yöneticilik yapıyor. Bu tarz etkileşimlerin oturtulmasının bazen bir yıl aldığını söyleyen Heinl yeni logonun iki hafta gibi kısa bir sürede tasarlandığını açıkladı. Heinl ve ortağı Hanna Laiko daha önce Nokia için de çalışmıştı. 2008’de temelleri atılan bu değişimi kullanıcılar 2011 yılında görmeye başlarken bu değişimin son ürünü Spectre ve Envy’de yer alan yeni logo oldu. Şimdilik dünyanın en ince dizüstü bilgisayarı olan Spectre tasarımı ile bir çok tüketiciden tam not aldı.