Teknoloji HP Envy x2 (2018) inceleme: Mobil ve dizüstü bilgisayarın birleşimi

HP Envy x2 (2018) inceleme: Mobil ve dizüstü bilgisayarın birleşimi

11.01.2019 - 13:50 | Son Güncellenme:

HPEnvy x2, birlikte verilen klavye ve ekran kalemi ile gelen 2'si 1 arada tablet. Envy x2'nin Qualcomm destekli versiyonundan sonra Intel sürümü merak uyandıran bir cihaz. Peki, eski modelde göze batan hatalar düzeltildi mi gelin hep birlikte görelim.

HP Envy x2 (2018) inceleme: Mobil ve dizüstü bilgisayarın birleşimi

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Envy dizüstü bilgisayar serisinin agresif tasarımını benimseyen x2, şık krom kaplama alüminyum sırta sahip. Tabletin arkası, tutması kolay ve parmak izlerine karşı iyi bir iş çıkarıyor. HP'nin modern logosu kameranın altında orta kısımda yer alıyor.

Metal ve krom karışımı, x2 tablete inkar edilemez derecede üstün bir görünüm ve his kazandırıyor. Bu sayede iş adamları için de uygun bir cihaz haline geliyor. Ne yazık ki, zarif tasarım 12.3 inçlik ekranın kalın siyah çerçevelerinde geçerli değil. Dayanıklılık da bir endişe kaynağı. Üst kenarlarına baskı uygularken tabletin çerçevesinin esnek olduğunu fark ettim.

Envy x2'nin beraberindeki sökülebilir klavye eki, onu geleneksel bir dizüstü bilgisayar olarak kullanmanıza olanak veriyor. Klavye kapağının poliüretan deri kılıfı, koyu mavi renkte ve krom HP logosuyla birlikte geliyor.

Haberin Devamı

HP Envy x2 (2018) inceleme: Mobil ve dizüstü bilgisayarın birleşimi

Keşke durum güzel olduğu kadar da pratik olsaydı. X2 dönen destek çubuğundan yoksun. Bunun yerine, dizüstü bilgisayar modundayken yalnızca iki konuma katlanıyor. Video konferans yaparken ekranın en iyi açıda olmasını sağlamak için duruşunuzu kendiniz ayarlamak zorundasınız. Tableti sürekli klavyeye yeniden bağlamak da rahatsız edici olabilir.

Yetenek kabiliyeti - ya da kucağınızda cihazın ne kadar rahat kullanılacağı - herhangi bir ayrılabilir tablette sorun olabilir.Ancak bu durum özellikle Envy x2 için sıkıntı verici. Ellerim klavye üstünden ayrıldığında Envy x2, geriye doğru düşüyordu. Güçlü mıknatıslar ekranı sıkıca klavyeye kilitleseler de, Envy x2tablet modunda olduğunu sanıp klavyeyi çalışmayı durdurdu.

Klavye mevzusu göz kamaştırıcı tasarımı gölgede bırakıyor. Bu incelemeyi kucağımdaki tablette yazarken bile zorluk çektim. Envy x2'yi kucağınızda kullanmayı planlıyorsanız, bunun zor olduğun belirteyim.

Envy x2'nin Intel sürümü, şarj etmek ve diğer çevrem birimlere bağlanmak için her iki tarafta bir adet USB C bağlantı noktasına sahip.İşin garibi, Snapdragon modelinde yalnızca bir USB C Tipi bağlantı noktası var.Ayrıca, kulaklık girişi, SD kart yuvası ve nano-SIM portu da bulunuyor.Güç düğmesi, Envy x2'nin sağ üst köşesinde bulunuyor.

Haberin Devamı

Ekran

Piksel yoğunluğunu unutun. Envy x2, rakiplerinden daha düşük çözünürlüğe sahip olmasına rağmen gayet iyi bir ekrana sahip. Robin Hood filmi için fragman izlediğimde, 12,3 inçlik ekran, karanlıklar da dahil olmak üzere pek çok sahneyi açıkça gösteriyordu. Renkler keskin ve doğru.

Bu güçlü özellikler puanlarla da destekleniyor. Ekran sRGB renk gamının yüzde 120'sini kaplıyor . Bu, birinci sınıf dizüstü bilgisayar ortalamasının (yüzde 116) üzerinde olmasına rağmen, Surface Pro 6 (yüzde 136), Yoga Book C930 (yüzde 144) ve Galaxy Book 2 (yüzde 200) dahil ana rakiplerinden çok az. Envy x2'nin Qualcomm versiyonundaki ekran (yüzde 121) daha renkliydi.

Envy x2'nin ekranı342 nit parlaklığa çıkabiliyor. Bu, Yoga Book C930 (342 nit) ile eşleşiyor. Premium dizüstü bilgisayar ortalamasının (313 nit) üstünde yer alsa da Surface Pro 6 (408 nit), Galaxy Book 2 (350 nit) ve Qualcomm tabanlı Envy x2 (486 nit) ondan daha parlak.

Haberin Devamı

Klavye ve dokunmatik yüzey

Çıkarılabilir kapaktaki eksiler rağmen, klavyeyle yazmak gerçekten çok rahat. Anahtarlar geniş, uygun aralıklarla yerleştirilmiş ve hızlı geri bildirim sunuyor. Ayrıca, anahtarların 1,5 milimetre hareket mesafesi ve 70 gram hareket kuvveti ideal.

3,9 x 1,7 inç dokunmatik yüzey, geleneksel bir dizüstü bilgisayarda bulduğunuzdan daha küçük.Ancak uygulamaları değiştirmek için dokunma, yakınlaştırma ve üç parmakla kaydırma gibi Windows 10 hareketlerini tamamlama konusunda herhangi bir sorun yaşamadım . Umarım HP, gelecek sürümlerde dokunmatik yüzeydeki tıklatma sorununu da çözebilir.

Şık alüminyum HP Active Pen, 3D Paint kullanarak bir resim çizdiğimde pürüzsüz ve duyarlıydı. Aslında, kalem ve kağıtla elde ettiğim aynı doğruluk miktarına sahip olduğumu hissettim. Kalem bir adet AAAA pil ile çalışıyor.

HP Envy x2 (2018) inceleme: Mobil ve dizüstü bilgisayarın birleşimi

Performans

HP Envy x2, gerçek dünya performans testlerimde beklenenden daha iyi performans gösterdi. 15 farklı Google Chrome sayfasına yüklerken kısa süreli yavaşlamalar yaşadım. Düşük güçlü işlemcisine rağmen, Envy x2, YouTube ve Twitch'te dört tane 1080p video gösterebiliyor. Küçük bir gecikme fark ettim ama beni sekmeleri kapatmaya zorlayan hiçbir şey yoktu. Bu arada Envy x2, Windows 10 Home işletim sistemiyle geliyor.

Haberin Devamı

Yaşlanan Intel i5-7Y54 CPU ile güçlendirilmiş Envy x2, ARM tabanlı Galaxy Book 2'yi (Snapdragon 850: 3,510) ve Snapdragon destekli Envy x2'yi (Snapdragon 835: 2.926) Geekbench 4.1 testinde 6.810 puan alarak geçti.Ancak, diğer Intel destekli 2'si 1 arada cihazlar, Surface Pro 6 (Core i5-8250U: 13.740) gibi daha iyi performans sunuyor.

256GB M.2 SSD ile Envy x2, içindeki4.97GB’lık karışık medya dosyalarını saniyede 127MB ile 40 saniyede kopyaladı. Bu, premium dizüstü bilgisayar ortalamasının (500 MB / sn) ve Surface Pro 6 (203 MB / sn) ve Yoga Book C930'un (242 MB / sn) oldukça altında.

Envy x2, 8GB RAM ve Intel HD Graphics 615 GPU ile en son AAA oyunlarını oynatamıyor.Ancak web oyunları ve daha az zorlu oyunları çalıştırmaya yetiyor.

3DMark Ice StormUnlimited grafik testinde 53.630 puan alan Envy x2, Surface Pro 6 (UHD Graphics 620; 73,652) ve premium dizüstü bilgisayar ortalamasının (87.574) çok gerisinde kalıyor.

Envy x2 gerçek dünya oyun testimizde iyi bir iş çıkardı, Dirt 3 yarış oyununu saniyede 57 kare hızla oynattı.

Envy x2'nin hoparlörleri orta büyüklükteki bir odayı doldurabilir, dışarı verdikleri de ses iyi. Dinlediğiniz şarkılardaki sesler net ve bozulmamış, akustik enstrümanlar ise dengeli. Bang & Olufsen ayarlı hoparlörler daha düşük frekanslarda iyi iş yapmıyor ve bas eksikliği var.

Intel destekli Envy x2 tüm bir iş günü ayakta kalabilir. HP'nin tableti , Wi-Fi üzerinden yaptığım pil testinde 10 saate yakın performans gösterdi.

Sıcaklık konusunda Envy x2'nin çıkarılabilir klavyesi, ağır iş yükü altında soğuk kalabildi. Ancak tabletin kendisi epey ısındı. Alt kısım ortalama 40 dereceye kadar çıktı. 15 dakikalık HD video izledikten sonra 42 dereceye kadar çıktı.

Envy x2'nin 13MP’lik arkaya dönük kamerası, ayrıntılı ve renkli fotoğraflar çekiyor. Maalesef, açık havada çekilen bazı kareler aşırı pozlanmış olabilir. O yüzden akıllı telefonunuzu kullanmak isteyebilirsiniz.

Klavye kasasının sınırlamaları web kamerasını yerleştirmeyi zorlaştırıyor. Ancak bir kez doğru şekilde açıldığında, 720p lens iyi iş çıkarıyor. Renk doğruluğu ise güçlü. Sık sık görüntülü sohbet edenler harici bir web kamerası almayı düşünebilir.

HP Envy x2 (2018) inceleme: Mobil ve dizüstü bilgisayarın birleşimi

Sonuca bağlıyorum

Envy x2 iyi bir ekran, uzun pil ömrü ve hızlı klavye sahip ancak yaşlanan işlemcinin performansı geride kalıyor.

Cihaz, ARM tabanlı kardeşinden biraz daha kalın ve ağır. Sağlam ve çekici bir yapı kalitesine sahip. Ancak klavye kapağı olumlu tasarıma katkı sağlamıyor.

İşlemcisi Windows 10'a yetecek kadar hızlı, ancak depolama alanı nispeten küçük ve RAM'i tabletin potansiyel kullanımının artmasına yardımcı olmayacak.

Tabletini dizüstü bilgisayar olarak kullanmak isteyenler için zayıf tasarımlı klavye kılıfını öneremem. Batarya ömrü iyi ancak bu göze çarpan kusura karşı koymak için yeterli değil. Bazı üst seçeneklere kıyasla kullanıma pek elverişli değil.

ARTILAR

Sağlam ve çekici tasarım
İnce ve hafif
Ortalama batarya ömrünün üzerinde

EKSİLERİ

Klavye kapağı rahatsız edici açılar yaratıyor
Ekran rakipleri kadar keskin değil
Performans çok iç açıcı değil