Teknoloji HP ve Lenovo Chromebook Modellerine Hazır Olun

HP ve Lenovo Chromebook Modellerine Hazır Olun

22.06.2016 - 15:46 | Son Güncellenme:

Bilgisayar sektörünün iki önemli üreticisi HP ve Lenovo, yeni Chromebook modelleri ile birlikte karşımıza çıkmaya hazırlanıyor…

HP ve Lenovo Chromebook Modellerine Hazır Olun

Bu zamana kadar oldukça güzel ve başarılı bilgisayar modellerine imza atan HP ve Lenovo, Dünya geneline baktığımızda sektörün en önemli iki ismi olarak görülmekte. Geliştirdikleri ürünleri ile beraber piyasanın önemli üreticilerinden biri haline gelen ikili, üstelik satışa sundukları çoğu cihazlarında epey güzel satış elde etmekte. Hatta akıllı telefon sektörüne de adım atan Lenovo, son yıllarda karşımıza stabil ve dayanıklı modeller ile çıkmıştı. Açıkçası ikilinin başarılı firmalar arasında olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Hal böyle olunca da markalara dair herhangi bir haber ortaya çıkınca gündem konusu olmayı başarıyor. Zira kısa bir süre önce ortaya çıkan Chromebook modelleri, firmaların haber konusu olmalarını sağladı.

Haberin Devamı
İki Yeni Chromebook Modeli Yolda

Ortaya çıkan bilgilere göre hem HP hem de Lenovo, yeni Chromebook bilgisayar modeli üzerinde çalışıyor. İşletim sistemi ve uygulamaları tamamen Google tabanlı olması beklenen bu dizüstü bilgisayarların rahat bir kullanım sunması bekleniyor. Nitekim sızan bilgilerde HP’nin hafif gövdeli gücünü Intel Celeron N3060 işlemcisinden alan ve bünyesinde 4 GB RAM – 32 GB dahili depolama alanına sahip bir cihaz geliştireceği söylendi. Ayrıca dokunmatik ekranın da modelde yer alacağı bildiriliyor.

Modeller Birbirine Benziyor

Lenovo tarafından geliştirilmekte olan Chromebook modeline baktığımızda ise yine benzer özellikleri görüyoruz. 4 GB RAM, 32 GB dahili depolama alanı, Intel Celeron N3050 ve dokunmatik IPS ekran modelde yer alan özelliklerden. Henüz resmi olarak duyurulmayan cihazların 11 inç büyüklüğünde olması ve yıl içerisinde satışa sunulması bekleniyor.

Yazarlar