Gündem Hrant Dink’siz 12 yıl

Hrant Dink’siz 12 yıl

20.01.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Hrant Dink, 12 yıl önce öldürüldüğü Agos gazetesinin önünde anıldı. Törene katılanlar, Dink’in düştüğü yere karanfiller bıraktı.

Hrant Dink’siz 12 yıl

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink, dün ölümünün 12’nci yıl dönümünde suikasta uğradığı eski Agos gazetesi binası önünde gerçekleştirilen törenle anıldı. Anma boyunca Türkçe ve Ermenice ‘Sarı Gelin’ türküsü çalındı. Dink’in eşi Rakel Dink ve törene katılan yüzlerce kişi, Dink’in düştüğü noktaya karanfiller bıraktı.

Haberin Devamı

19 Ocak 2007’de öldürülen Dink için, vurulduğu yerde düzenlenen tören öncesinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Tören öncesi Dink’in vurulduğu Şişli Halaskârgazi Caddesi ve caddeye çıkan sokaklar polis tarafından kapatıldı. Ara sokaklarda TOMA’lar bekletildi.

Sarı Gelin çalındı

Anmaya katılmak üzere gelenler ile polisin kapattığı bölgeden geçmek isteyenlere üzerleri aranarak izin verildi. Anmaya gelenler, Agos gazetesinin önünde saat 12.00’den itibaren toplanmaya başladı. “Adalet istiyoruz, Hrant 12” yazılı pankartın asıldığı gazete binası önünde “Sarı Gelin” türküsü Türkçe ve Ermenice olarak çalındı.

Dink’in vurulduğu saat olan 15.05’te yüzlerce kişi saygı duruşunda bulundu. Törene, Dink’in ailesi, arkadaşları ve meslektaşlarının yanı sıra HDP İstanbul milletvekilleri Garo Paylan, Hüda Kaya, CHP İstanbul Miiletvekli Mahmut Tanal, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun da arasında bulunduğu çok sayıda kişi katıldı.

Haberin Devamı

Törende “Hrant’ın Arkadaşları” adına 1948 yılında bir suikasta kurban giden yazar Sabahattin Ali’nin kızı Filiz Ali bir konuşma yaptı. Filiz Ali, “12’nci kez seni aramızdan alan karanlığa karşı, senin ve ailenin yanında durmak için, ellerinle kurduğun, büyüttüğün gazeten Agos’un önündeyiz. Seni öldürdüklerinde henüz çocuk olanlar bugün burada, aramızda, öldürülmenizin peşine düşüyorlar, soru soruyorlar, susmuyorlar. Sizler, kaybettiğimiz bütün değerlerimiz, bize ocak ayazında bakarken, biz burada, her yıl gençleşen kalabalıklarla vazgeçmiyoruz demeye devam ediyoruz” dedi.

Anmaya, bir yılı aşkın süredir Silivri Cezaevi’nde tutuklu olan Hrant Dink’in yakın arkadaşı Osman Kavala da bir mesaj gönderdi.