Gündem HSYK 1. Daire Başkanı Okur da cezaevinde

HSYK 1. Daire Başkanı Okur da cezaevinde

21.07.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ile Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında 91 hakim ve savcı tutuklandı.

HSYK 1. Daire Başkanı  Okur da cezaevinde

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu tarafından FETÖ’nün darbe girişimiyle ilgili başlatılan soruşturma kapsamında, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla Anadolu Adalet Sarayı’nda görevli 39 savcı ve 71 hakim hakkında gözaltı kararı alınmıştı. Bu kapsamda tutuklama istemiyle nöbetçi hakimliğe sevk edilen 48 şüpheliden 19’u tutuklanırken, 10’u adli kontrol hükümleri kapsamında serbest bırakıldı.

Haberin Devamı

‘Talimat almadım’

Tutuklanan isimler arasında yer alan eski HSYK 1. Daire Başkanı ve Anadolu 3. İş Mahkemesi Hakimi İbrahim Okur, ifadesinde, “Görev yaptığım dönem içerisinde hiçbir zaman gerek Fethullah Gülen’den, doğrudan veya dolaylı olarak veya hiçbir kimseden emir ve talimat almadım” dedi. Darbe girişiminde bulunabilecek kişilerle hiçbir şekilde organik ve inorganik bağlantısı olmadığını öne süren Okur, “15 Temmuz gecesi internet açıldığında sosyal medya hesaplarından 01.00 sıralarında yapılan kalkışmayı yapanların yargılanması gerektiği ve bu harekete karşı olduğumu beyan eden açıklamalarım olmuştur” ifadelerini kullandı. Okur, öğrencilik yıllarında İzmir’de gecekondu olarak değerlendirilecek bir evde kaldığını da belirtti. Tutuklanan Okur, gazetecilerin görüntü aldığını görünce “Çekin arkadaşlar. Devlete hizmet cezasız kalmasın. Güzel çekin” diye tepki gösterdi. Hukukçular otobüslerle cezaevine gönderildi.

Haberin Devamı

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında da gözaltına alınan hakim ve savcılardan 25’i tutuklanırken, 13’ü serbest bırakıldı. Nöbetçi Bakırköy Sulh Ceza hakimliklerinde ifade veren şüpheli hakimlerden Eyüp Özer, suçlamaları kabul etmedi. Özer, “FETÖ denilen örgütle hiçbir alakam yoktur. Bir dönem herkesin rağbet edip dershanelerine çocuklarını gönderdiği gibi ailemiz de beni sadece eğitimlerinden faydalanmak için göndermiştir” dedi.