Gündem HSYK’dan 202 hakim ve savcıya doğrudan ihraç

HSYK’dan 202 hakim ve savcıya doğrudan ihraç

18.03.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturmaları kapsamında ilk kez görevdeki 202 hakim ve savcıyı açığa almadan doğrudan meslekten ihraç etti.

HSYK’dan 202 hakim ve  savcıya doğrudan ihraç

İhraç edilenler arasında kıdemli hakim ve savcıların yanı sıra yeni faaliyete geçen ve HSYK tarafından atanan Bölge Adliye Mahkemesi (BAM) üyelerinin de olduğu bildirildi.
4088 ihraç oldu
HSYK Genel Kurulu ile ilgili bilgi veren HSYK Başkanvekili Mehmet Yılmaz, toplantı sonunda, olağanüstü hal kapsamında yayınlanan Kanun Hükmünde Kararname gereği, FETÖ/PDY terör örgütü ile iltisak, irtibat ve bağlantısı olduğu iddia edilen 202 hakim ve savcının, açığa almadan meslekten ihracına karar verdiklerini kaydetti. HSYK’nın ilk kez, görevde olan 202 hakim ve savcıyı açığa almadan meslekten ihraç etmesi dikkat çekti. İhraç edilen hakim ve savcılar arasında kıdemli olanların yanısıra, faaliyete yeni geçen ve atamaları yine HSYK tarafından yapılan Bölge Adliye Mahkemesi’nde görevli hakim ve savcıların da olduğu öğrenildi. HSYK, son olarak 20 Şubat’ta 227 hakim ve cumhuriyet savcısının meslekten çıkarılmalarına karar vermişti. Bu rakamla ihraç edilen hakim ve savcı sayısı 3 bin 886 olmuştu. HSYK kararıyla 202 hakim ve savcının daha ihraç edilmesiyle toplam ihraç edilen hakim ve savcı sayısı 4 bin 88’i buldu. HSYK’nın ihraç ettiği 202 hakim ve savcı hakkında adli soruşturma sürecinin de başlatıldığı, bu kapsamda haklarında yakalama kararları çıkarılabileceği belirtildi.